FC Haka aloittaa pienryhmäharjoitukset - Jalkapallo - Aamulehti

FC Haka aloittaa pienryhmäharjoitukset – Joukkueen lääkäri taustoittaa, miten koronavirus on otettu huomioon

FC Haka keskeytti joukkueharjoittelunsa maaliskuussa.

Teemu Tainio on FC Hakan päävalmentaja.

19.4.2020 19:01

Aamulehti

Jalkapalloliigan kauden aloitusta odottava FC Haka palaa joukkueharjoituksiin maanantaina, kun pienryhmäharjoitukset alkavat, seura tiedottaa kotisivuillaan.

FC Haka keskeytti joukkueharjoituksensa maaliskuussa koronaviruksen vuoksi. Tämän jälkeen pelaajat jäivät vuosilomalle.

Valkeakosken ylpeys kertoo tiedotteessaan, että se noudattaa pienryhmäharjoittelussaan jalkapalloliigalta saamaansa ohjeistusta.

Suomen hallitus linjaa kotisivuillaan ulkona pidettävistä harjoituksista seuraavasti: Ulkoliikuntapaikkoja voidaan käyttää ohjattuun ja valvottuun harjoitustoimintaan. Mahdolliset harjoitukset on toteutettava siten ettei lähikontakteja synny. Kilpailuja ja muita avoimia yli 10 hengen yleisötilaisuudeksi muodostuvia tapahtumia niillä ei voi järjestää.

Hakan lääkäri Juuso Niemenpää on ollut isossa roolissa joukkueen pienryhmäharjoituksia suunniteltaessa.

– Harjoittelu tapahtuu pienissä ryhmissä, mitkä on valikoitu tietyn logiikan mukaan. Esimerkiksi kimppakämpässä asuvat pelaajat treenaavat yhdessä, Niemenpää toteaa.

– Pienryhmissäkin on tarkkaan rajattu, mitä voidaan tehdä ja esimerkiksi mitään fyysistä kontaktia ei sallita, eikä palloon saa koskea käsin. Myös varusteiden vaihto ja peseytyminen tehdään kotona.

Kentällä on kerrallaan kaksi pienryhmää. Niitä vetävät valmentajat Teemu Tainio ja Mikko Manninen.

– Käytännössä tulemme vetämään tekniikkaharjoituksia, pelipaikkakohtaisia taktiikkaharjoituksia ja pitämään yllä kuntoa. Kaikenlainen pelaaminen on poissuljettu, Manninen sanoo.

Hakan on määrä harjoitella 4–5 kertaa viikossa. Monet muutkin liigaseurat, kuten HJK, SJK ja FC Lahti, ovat tiedottaneet pienryhmäharjoittelun aloittamisesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut