Valkeakosken Haka leikkaa pelaajien palkkoja. - Jalkapallo - Aamulehti

FC Haka leikkaa palkkoja liki kolmanneksella – pelaajat yllättyivät yhdestä asiasta

Hakan kapteenin Jacob Bushuen ja muiden pelaajien palkka alenee väliaikaisesti 30 prosenttia.

17.4.2020 10:30 | Päivitetty 17.4.2020 11:07

Aamulehti

Jalkapalloliigaan täksi kaudeksi noussut valkeakoskelainen FC Haka leikkaa pelaajiensa ja muun henkilöstönsä palkkoja liki kolmanneksella. Palkanalennus on voimassa näillä näkymin kesäkuun puoliväliin saakka.

Toimen taustalla on luonnollisesti kaiken urheilun pysäyttänyt koronapandemia ja sen tuoma epävarmuus siitä, koska kotimainen jalkapallokausi saadaan käyntiin.

Seuran tiedotteen mukaan 30 prosentin väliaikaisesta sopeutustoimesta keskusteltiin kaikkien osallisten kanssa hyvässä hengessä.

– Tässä rakennetaan siltaa tulevia kuukausia varten päästäksemme vaikean ajan yli. Hienoa, että koko seura on tässä mukana, Hakan toimitusjohtaja Olli Huttunen kiitti joukkuetta ja henkilöstöä ymmärryksestä tiedotteessa.

Hakan kapteenistoon kuuluvan Anton Popovitshin mukaan joukkue otti palkanalennuksen hyvin vastaan ja jokainen ymmärsi, että mistä asiassa on kyse.

– Vaikka jo pohjustuksen perusteella osasimme odottaa jotain tällaista, niin leikkauksen vähyys yllätti positiivisesti, Popovitsh kommentoi.

Ennen Hakaa moni jalkapalloliigan joukkue on ilmoittanut vastaavista palkanalennuksista. Esimerkiksi hallitsevan mestarin Kuopion Palloseuran leikkausprosentti on 50. Lahdessa pelaajien ja valmentajien palkasta lähtee 40 prosenttia.

Myös turkulainen FC Inter ja Seinäjoen Jalkapallokerho alentavat palkkoja toistaiseksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut