Aamulehden journalistiset periaatteet

1.2.2021 9:46

Aamulehti on sitoutunut hyvään journalistiseen tapaan. Noudatamme Julkisen sanan neuvoston suosituksia ja Journalistin ohjeita. Avaamme journalistista toimintatapaamme esimerkiksi tässä jutussa:

40 kysymystä ja vastausta Aamulehden journalismista – Montako toimittajaa teillä on? Kuka kirjoittaa pääkirjoitukset? Entä paljonko toimittaja saa palkkaa?

Pääkirjoitukset

Pääkirjoituksessaan Aamulehti ottaa kantaa ajankohtaiseen aiheeseen. Kannanotot perustuvat Aamulehden linjaan. Kirjoitukset laatii toimitus. Aamulehden pääkirjoituksessa ei ole kirjoittajan nimeä, koska teksti ei ole kirjoittajansa vaan lehden mielipide.

Pääkirjoitus heijastelee Aamulehden virallista linjaa ja vakiintunutta arvomaailmaa. Kolumnit ja muut mielipiteelliset tekstit voivat poiketa tästä linjasta. Kannustamme moniarvoiseen julkiseen vuoropuheluun, joka ei vaienna mitään näkökulmia. Annamme tällaiselle keskustelulle tilaa sekä verkossa että painetussa lehdessä.

Aamulehden pääkirjoitukset

Kolumnit

Mielipidekirjoitukset

Mielipidekirjoitusten kirjoittamisen ohjeet

Aamulehden linja

Aamulehti on kotimaisia ja kansainvälisiä tapahtumia ja ilmiöitä avarasti havainnoiva ja tulkitseva sanomalehti.

Aamulehti on Pirkanmaan tärkein viestintäväline ja puolestapuhuja. Aamulehden tehtävä on edistää alueensa ihmisten henkistä ja taloudellista hyvinvointia. Tätä lehti toteuttaa tuomalla lukijoidensa ja maakunnan tarpeita ja tavoitteita yleiseen keskusteluun.

Aamulehti puolustaa sananvapautta, demokratiaa, ihmisoikeuksia ja avointa yhteiskuntaa. Lehti puolustaa yksilön oikeutta ihmisarvoiseen ja täysipainoiseen elämään.

Aamulehden journalismia ohjaa pyrkimys oikeellisuuteen, oikeudenmukaisuuteen, tasapuolisuuteen ja lukijan nopeaan, monipuoliseen palveluun.

Aamulehden journalismi on sitoutumatonta, moniarvoista ja kriittistä. Lehden sisältö on lukijoiden jokapäiväisen elämän kannalta läheistä ja merkityksellistä. Aamulehti aktivoi lukijoitaan ottamaan kantaa ja osallistumaan yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Lehti kertoo oman mielipiteensä pääkirjoituksissa. Tämä mielipide nojautuu lehden vakiintuneeseen arvomaailmaan. Lehti ylläpitää ja toteuttaa arvoja, joiden varaan rakentuvat maan itsenäisyys, kansanvaltainen järjestelmä, avoin taloudellinen järjestelmä sekä yksilön ja kansojen vapaus. Aamulehti kannustaa lukijoitaan moniarvoiseen vuoropuheluun, jossa ei vaienneta lehden kannan vastaisia mielipiteitä.

Aamulehti varjelee riippumattomuuttaan taloudellisiin, poliittisiin, uskonnollisiin ja aatteellisiin päättäjiin sekä painostusryhmiin.

Aamulehden journalistista työtä ohjaavat sananvapauslaki, lehtimiehen ohjeet ja lehden määrittelemät sisäiset journalistiset pelisäännöt. Kaikessa toiminnassaan Aamulehti toteuttaa arvojaan: luotettavuutta, inhimillisyyttä, rohkeutta ja kannattavuutta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut