Neljä tamperelaista lähikauppaa pian yhden miehen haltuun – Näin hän taistelee suuria marketteja vastaan

Pasi Pihlava siirtyy suljettavan K-market Haukiluoman johtamistehtävistä neljän tamperelaisen K-marketin kauppiaaksi tulevan vuoden aikana.

Ossi Ahola
Neljä tamperelaista lähikauppaa pian yhden miehen haltuun – Näin hän taistelee suuria marketteja vastaan

K-kauppias Pasi Pihlava siirtyy neljän myymälän johtoon tulevan vuoden aikana.

Fanni KangasvieriAamulehti

Tamperelainen Pasi Pihlava on toiminnan mies. Menneisyys Keskon erilaisissa logistiikkatehtävissä, tiedottajana sekä nykyisenä K-market Haukiluoman kauppiaana on vaatinut Pihlavaa kouluttautumaan yhä uudelleen. Tänä kesänä kauppiaan kesäloma jää sangen lyhyeksi, kun pesti neljän myymälän johdossa alkaa vaiheittain syksystä lähtien.

Pihlava ottaa vastuun Virontörmänkadun, Kalkun, Tesomajärvenkadun ja Lamminpään K-marketeista. Kaikki neljä myymälää on muokattu uuteen uskoon vanhoista Siwoista. Kauppiaan mukaan myymälöiden aukioloaikojen vapautuminen näkyy erityisesti pienempien kauppojen pyhäpäivien myyntisaldossa.

Mikä sai sinut siirtymään yrittäjäksi?

–Oman itsensä herrana oleminen on minulle tärkeää. Olen oppinut vanhemmiltani, että yrittäjyys ei kuitenkaan ole mitään ruusuilla tanssimista. Kauppiaana saan olla kontaktissa ihmisten kanssa ja tehdä asioita käsilläni.

Minkälaisia haasteita neljän myymälän johtamiseen liittyy?

–Kysymys on siitä, miten löytää tasapaino johtamisen ja kaupan perustöiden välillä. Pyrin luomaan hyvää henkeä työntekijöiden keskuudessa, jotta se välittyisi myös kaupoissa vieraileville.

–Työntekijöiden viihtyminen on iso osa sitä, että neljän myymälän kokonaisuus pyörii. Haluan panostaa mukavaan työympäristöön.

Miltä aukioloaikojen vapautuminen vaikuttaa pienempien kauppojen toimintaan?

–Kun aloitin pari vuotta sitten Haukiluoman K-kauppiaana, viikonloput olivat parhaita kauppapäiviä. Nykyään kauppojen aukiolojen vapautuminen on laskenut esimerkiksi sunnuntain ja muiden pyhäpäivien myyntiä.

–Asiakkaat käyttäytyvät eri tavoin kuin pari vuotta sitten. Nyt täytyy laskelmoida enemmän, kuinka kauan kaupan ovia kannattaa pitää esimerkiksi äitienpäivänä auki.

–Mielellään päästäisin henkilökunnan silloin vapaalle, mutta kilpailussa on pakko pysyä mukana.

Tarvitaanko mielestäsi lähikauppoja vielä tulevaisuudessakin?

–Ikäihmiset ovat tärkeimpiä asiakkaitamme. Moni miettii, haluaako lähteä jalkapallokentän kokoiseen kauppaan etsimään paria tuotetta vai tullakko lähikauppaan, jossa saa luultavasti tarvitsemansa nopeammin.

–Viikon ruokaostokset hankitaan edelleen suuremmista marketeista, mutta tulemme kilpailussa hyvänä kakkosena.

Mitkä ovat tavoitteesi pestisi suhteen tulevaisuudessa?

–Haluan suosia erityisesti lähitoimittajien tuotteita ja kuunnella asiakkaiden toiveita. Tunnen Länsi-Tampereen kulmat ennestään, joten tiedän jo, miten alueen ihmiset ajattelevat. Tämä on myös valttikorttini.

Pasi Pihlava

Syntynyt: Vuonna 1967 Tampereella.

Asuu: Korkinmäellä Tampereella.

Perhe: Vaimo ja 20-, 18- sekä 15-vuotiaat lapset.

Koulutus: Tampereen kauppaoppilaitoksen merkonomi, Keskon koulutukset ja kauppias-valmennus.

Aiemmat työtehtävät:1990-luvulta alkaen Keskolla logistiikan esimiestehtävissä ja myöhemmin tiedottajana Pirkanmaan sekä Pohjanmaan alueella.

Harrastukset: Penkkiurheilu, kalastus ja luonnossa liikkuminen.

Oho: Haaveilee omistavansa ravihevosen vielä tulevaisuudessa.


Kommentit (2)

  • Nimetön

    Ei teillä opeteta kaikille kassahenkilöille veikkauksen lotto ja kenoarpojen myytiä kun eräänä sunnuntaina ei täyteläinen-punatukkainen kassa ei osannut kenoa myydä ja kassa jono piteni. Eihän kyllä apua pyytänyt niin jäi arpa ostamatta. Toivon ystävällisesti koulutusta syys terveisin pitkä aikainen jäsen-asikas☺️

  • Haukiluomalainen

    Kiitos Pasille ja henkilökunnalle kaikesta, tulee ikävä!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio