Milloin teillä oli viimeksi parisuhteen happy hour? Tässä 7 syytä viettää tunti viikossa yhdessä

Tiina ElliläAamulehti

Jotta parisuhde voisi hyvin, se vaatii hoitamista ja yhteistä aikaa.

- Moni ongelma on vältettävissä, kun muistaa parisuhteen Happy Hourin, sanotaan Väestöliiton verkkosivuilla.

- Parisuhteen Happy Hour tarkoittaa yhden viikoittaisen tunnin varaamista omalle parisuhteelle. Tunnin aikana voi vaihtaa kuulumisia, nostaa mieltä painavan asian esiin, nauttia yhteisestä ajasta, saunoa tai vaikkapa käydä leffassa.

Parisuhdetta kannattaa Väestöliiton sivujen mukaan hoitaa näistä syistä:

1. Hyvä parisuhde tuottaa elämään suurta tyydytystä ja iloa.

2. Hyvä parisuhde parantaa tutkitusti elämänlaatua.

3. Parisuhdetyytyväisyydellä on suuri merkitys yksilön hyvinvointiin, sillä parisuhde on tärkein yksilön onnellisuutta määrittävä tekijä.

4. Toimiva parisuhde vähentää psyykkistä painetta.

5. Toimiva parisuhde vähentää sairastavuutta.

6. Parisuhteen toimivuus heijastuu myös vanhemmuuteen ja lasten hyvinvointiin. Toimiva parisuhde odotusaikana tukee isyyttä ja edistää miehen osallistumista lastenhoitoon.

7. Parisuhteesta saa voimaa.

Väestöliiton Parisuhteen Happy Hour -sivuilta saa vinkkejä parisuhteen hoitamiseen eri muodoissa: on tekstejä, tulostettava Lemmen liikennesäänöt -opas, parisuhdetesti sekä asiantuntijavideoita ja -luentoja.


Lue myös nämä


Kommentit (5)

  • Termeistä

    Aikaisempaan tarkentaakseni: myös avioliittoon yleensä liittyy parisuhde. Parisuhteella tarkoitetaan kahden ihmisen välistä (romanttista) ihmissuhdetta, joka voi olla avioliitto, avoliitto tai jokin muu.

  • Nimetön

    Täyttä asiaa !

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet