Lämmittely ei ole pahaksi ennen siivoustakaan

colourbox
Lämmittely ei ole pahaksi ennen siivoustakaan

Siivous ohjelmassa? Varo vain, ettet saa selkääsi kipeäksi huonoilla työasennoilla. Parhaimmillaan siivous on hyvää arkiliikuntaa1. Jos mahdollista, siivoa päivällä. Jos aikaa on vain aamulla, tee ensin muutama lämmittelyliike. Selän kannalta on parempi siivota pienissä erissä kuin tehdä suursiivous kerralla. Jaa hommia eri päiville ja perheenjäsenten kesken.2. Malta pitää lepotaukoja. Istu välillä alas tai käy lattialle pitkäksesi ja nosta polvet ja lonkat 90 asteen kulmaan tuolin päälle.3. Kerää tavarat lattialta ennen imurointia. Säädä imurin tanko riittävän pitkäksi, että voit imuroida selkä suorassa. Käytä hyviä siivousvälineitä, kuten jatkovarrellisia harjoja tai moppia.4. Siivoa molemmilla käsillä. Selkään tulee kiertoliikettä kummallekin puolelle. Tee joskus kumarrukset ja nostot yhdellä jalalla. Saat treeniä jalan lihaksille.5. Laita turhat tavarat kiertoon. Saat lisää asumismukavuutta, eikä aikaa kulu jatkuvaan järjestelyyn. Vähemmän tavaraa, vähemmän siivottavaa. Lähde: Selkäliitto


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Piti jonakin päivänä ensi viikolla siivota joulun sotkut pois mutta tulin toisiin ajatuksiin. Täytyy järjestellä korkeanpaikanleiri ja lääkärintarkastus ensin.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio