Kulttuurineuvos Veijo Baltzar ehdolla romaniväestön kansainväliseen tunnustuspalkinnon

Drom ry
Kulttuurineuvos Veijo Baltzar ehdolla romaniväestön kansainväliseen tunnustuspalkinnon

Veijo Baltzar on kirjoittanut muun muassa kahdeksan romaania ja toistakymmentä näytelmää.

Antti LähdeAamulehti

Kulttuurineuvos Veijo Baltzar on ehdolla kansainvälisen European Roma Spirit Award -palkinnon voittajaksi. Baltzar on yksi kolmesta Vuoden henkilö -kategorian ehdokkaasta.

European Roma Spirit Award -palkintojen tarkoituksena on antaa tunnustusta Euroopan romaniväestön integraatiota, hyvinvointia ja elinolosuhteita edistäville eurooppalaisille toimijoille. Tunnustuspalkinnot jaetaan Euroopassa ensimmäistä kertaa.

Palkittavat valitsee kansainvälinen tuomaristo, jota johtaa Euroopan oikeus-, kuluttaja- ja tasa-arvoasioiden komissaari Věra Jourová. Baltzar, 74, on tehnyt pitkän uran kulttuurin alalla niin näytelmäkirjailijana, teatteriohjaajana, runoilijana, kuvataiteilijana kuin poliittisena vaikuttajana.

- Veijo Baltzar on antanut kielen mustalaisyhteisölle sekä toiminut merkittävänä välittäjänä ja sillanrakentajana eri kulttuurien välillä, kirjoittavat Baltzarin ehdolle asettaneet Suomen entinen pääministeri Paavo Lipponen, kansanedustajat Ilkka Kanerva ja Pekka Haavisto sekä Luovan kulttuurin yhdistys Drom ry

- Hän on uranuurtaja – kansainvälisesti johtava mustalaiskirjailija, jota on luonnehdittu kansansa Lönnrotiksi.Palkintoa ehdotettiin 65 toimijalle ja henkilölle 23:sta Euroopan maasta. Baltzar on finalistien joukossa ainoa Pohjoismaiden edustaja.

Tunnustuspalkinnon voittajat julkistetaan Tsekin Bratislavassa maanantaina 10. lokakuuta kello 19.30 alkaen. Gaala on nähtävissä suorana lähetyksenä


Kommentit (2)

  • Nimetön

    Palkinto meni kuitenkin Kreikkaan.

  • Kaverit taputtelevat toisiaan selkään...

    Mielestäni kauhean sisäsiittoista että korkeasti koulutettu komissio myöntää palkintoja romanihengestä ehdokaskaartille joka koostuu vastaavista sosioekonomiseen ryhmään kuuluvista ihmisistä. Tulee sellainen vanhanajan ”kaverit jakavat palkintoja toisilleen” fiilis. Paljon räväkämpää ja kukaties romanihenkeä paremmin edustavaa olisi myöntää tämä kyseinen palkinto sellaiselle keskivertoromanille. Hänelle joka edustaa omalla toiminnallaan sitä kulttuurin ydintä sen sijaan että yrittää sovittaa sitä toisten kulttuurien muottiin. Tampereenkin alueella olisi monta palkinnon arvoista ja uusia kandidaatteja löytyy myös jatkuvasti lisää.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio