Julius Kilpeläisen, 20, kotipihassaan paistamista pizzoista tuli someilmiö Pirkanmaalla – ”Olisi mennyt satakin pizzaa, jos olisi vain pystynyt tekemään”
Kerran kuussa kymmenien valkeakoskelaisten ruokapöydässä on Julius’s Pizzan napolilaistyyppistä pizzaa. Julius Kilpeläisen tavoittelee intohimoisesta harrastuksestaan itselleen työtä.
Pizza margherita sujahtaa suoraan pitsauunista pizzalaatikkoon ja on valmiina asiakkaan herkuteltavaksi. Julius Kilpeläisen tavoitteena on tehdä asiakkailleen parhaat mahdolliset pizzat. Kuva: Päivi Pihlajarinne
Kaikki alkoi valmistujaisjuhlista. Valkeakoskelainen Julius Kilpeläinen, 20, valmistui Valkeakosken ammattiopistosta kokiksi keväällä 2021. Hän oli bongannut mainoksen pizzauunista, ja sai idean paistaa valmistujaisissa vierailleen pizzaa.
Pizzan paistaminen jatkui aktiivisesti koko kesän.
”Huomasin, että tämähän on mukavaa puuhaa”, Kilpeläinen kuvailee.