Tamperelainen yrittäjä omistaa ruokabisneksen, joka on Tampereella ainoa laatuaan – Nyt hän kertoo, miksi texmex-ruualla ei ole mitään tekemistä Meksikon kanssa
Kun Nokian puhelinbisnes hiipui, Sol Medina-Sivenius menetti asiantuntijatyönsä. Yksi keskustelu muutti hänen uransa, ja nyt hänellä on meksikolainen ruokayritys La Negrita. Vaikeuksien vahvistama yrittäjä kertoo, mitä hän ajattelee naisten asemasta ravintola-alalla ja Meksikon lipuista texmex-paikoissa.
Medina-Sivenius kuvailee La Negritaa perhebisnekseksi ja kulttuurikasvatukseksi. Läheiset tukevat häntä yrittäjyydessä, ja Medina-Sivenius järjestää myös Meksikoa tutuksi tekeviä tapahtumia. Kuva: Jukka Ritola / Aamulehti
Janica Brander
4.3. 8:32
Kun Sol Medina-Sivenius muutti Tampereelle vuonna 2005, hänestä piti tulla opettaja. Meksikolaisen professoriperheen tytär oli päässyt yliopistoon jo 17-vuotiaana opiskelemaan viestintää ja humanistisia tieteitä.
”Kuvittelin, että jatkan vanhempieni jalanjäljissä ja menen yliopistoon opettamaan espanjaa. En niin vain mennytkään suomalaisen byrokratian vuoksi”.