Sota yhdisti suomalaisen ja ukrainalaisen äidin, jotka elävät lapsiperhearkea täysin erilaisissa maailmoissa – ystävyydestä alkoi ainutlaatuinen yhteistyö

Helena Sand pyörittää lapsiperheen elämää Kangasalla ja Elena Barkova Ukrainassa sodan keskellä. Ystävykset perustivat yhteisen ruokablogin, johon ilmestyy vuoroviikoin suomalainen ja ukrainalainen edullinen arkiruokaresepti. Tässä jutussa he jakavat Barkovan reseptit täydelliseen borssikeittoon ja kahteen muuhun ukrainalaiseen arkiherkkuun.

Helena Sand valmistaa ukrainalaista pampushkia ystävänsä Elena Barkovan reseptillä. Barkova itse ei pysty tällä hetkellä leipomaan pampushkia, koska vuokrakodissa, johon perhe on Ukrainassa paennut, ei ole uunia. 1-vuotias Lilja Sand on jo tottunut siihen, että kotona valmistuu nykyisin usein ukrainalaisia makuja.

23.2. 19:30

Aamulehti

Vuosi sitten helmikuussa ukrainalainen Elena Barkova eli unelmaansa. Kynttilöitä ja luonnonkosmetiikkaa valmistava yrittäjä oli uskaltautunut avaamaan kotikaupunkiinsa Mariupoliin oman kivijalkamyymälän. Lapsilla ja miehelläkin oli kaikki hyvin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut