Vuoreksen koulun konkariopettaja auttaa uusia opettajia jaksamaan töissä: ”Kun itse aloitin, olin niin pulassa”

Opettajamentorointitoiminta on kehitetty tukemaan vastavalmistuneiden opettajien työssä jaksamista ja kiinnittymistä työelämään. Yksi Tampereen opettajamentoreista on Vuoreksen koulun luokanopettaja Sanna Syrjänen.

Vuoreksen koulun opettaja Sanna Syrjänen toteaa, että vastavalmistunutta opettajaa saattaa olla vastassa ihan erilainen koulumaailma kuin mihin hän on varautunut. ”Ongelmat ovat suurempia, opetusryhmät ovat haastavampia ja moninaisempia ja niin edelleen.”

8.3. 19:49

Tampereen kaupungin palkkaamia opettajamentoreita on tällä hetkellä noin 15. Yksi heistä on Sanna Syrjänen, joka olisi itse uran alkuaikoina tarvinnut tukea – nyt hän saa antaa sitä muille. ”Olen aina itse yrittänyt auttaa uusia opettajia parhaani mukaan. Aikaa on kuitenkin itselläkin rajallisesti, ja todella monessa koulussa on liian vähän käsipareja edes perusperehdytykseen, saati sitten syvempään auttamiseen ja tukemiseen. Kun kuulin koulutuksesta, tajusin heti, että tämä on minun juttuni ja haluan ehdottomasti mukaan”, Syrjänen sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut