17-vuotias Juuso Latvateikari ”elää makaronilla” ja sijoittaa 200 euroa kuussa rahastoihin – ”Miljonääriksi pitää päästä”

Tamperelainen lukiolainen Juuso Latvateikari on Pörssisäätiön nuori pörssilähettiläs ja Nuori sijoittaja -kisan finalisti. Jo nuorena hän keksi yllättävän ansaintakeinon ja myi mudasta sukeltamiaan golfpalloja. Kun kaverit lähtevät festareille, Latvateikari sijoittaa lipun hinnan ennemmin rahastoihin. Osakkeiden ostoon Latvateikarilla on tarkkaan harkittu strategia. Hän uskoo vaurastumisen vähentävän stressiä ja parantavan elämänlaatua. Latvateikari haaveilee maksavansa vielä vanhemmilleenkin lokoisat eläkepäivät.

”Meillä suomalaisilla on nettovarallisuutena vain puolet siitä, mitä keskimääräisillä ruotsalaisperheillä. Suomalaiset ovat ottaneet asuntolainoja tai tallettaneet tilille. Hyvin vähän on sijoitettu”, pohtii Norssia eli Tampereen yliopiston normaalikoulun lukiota käyvä pörssilähettiläs Juuso Latvateikari.

31.1. 19:12

Aamulehti

Kun pörssiosakkeiden arvot alkoivat pitkän nousun jälkeen laskea, moni sijoittamisesta innostunut nuori säikähti. Rahan kerääminen ei ollutkaan niin helppoa.

Tamperelainen lukiolainen Juuso Latvateikari, 17, ei silti vaikuta hermostuneelta. Hänellä on vielä vuosikymmeniä aikaa sijoittaa. ”Oma talous on kunnossa. Kesätöihinkin olen päässyt aina”, Latvateikari sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut