Oletko nähnyt Ilveksen hienot julisteet? – Ne on tehnyt Meri Hyvärinen, jonka oma suosikkijoukkue on pieni yllätys

Tykätäkseen Hyvärisen töistä ja persoonallisesta käsialasta ei tarvitse olla Ilves-fani. ”Olen saanut itsekin yhden ’hieno kuva, vaikka väärä seura’ -kommentin ja juuri Tappara-fanilta.”

Aika pian piirroskuvan oman idean tai tilaustyön raamit saatuaan Meri Hyvärinen näkee kuvan jo päässään valmiina.”Tiedän, mitä siinä on oltava, ja sitten vaan lähdetään tekemään.” Joskus tilaustyön liitteenä on kuvia, joiden halutaan valmiiseen piirrokseen sisältyvän. Ilveksen CHL-julisteeseen Hyvärinen sai reunaehdoiksi lohikäärmeen ja tornin. ”Otan niistä mallia, mutta en piirrä toisintoa eli en kopioi. Juuri tästä syystä ihmisiä on paljon hankalampi piirtää.”

25.1. 18:57

Jääkiekko on Meri Hyväriselle iso juttu. Niin iso, että jos yhdeltä lähtee ajamaan Kuopiosta, ehtii ihan hyvin Tampereelle Ilves–KalPa-peliin.

”Aikoinaan lähdin katsomaan yhtä kiekkopeliä, ja sille tielle jäin. Oli koti- tai vieraspeli, niin kaikki muu jää ja voi unohtaa kaiken hetkeksi. Ilman jääkiekkoa aika moni juttu olisi jäänyt tekemättä tai olisi toisin. Olisin varmaan jopa ihan erilainen ihmisenäkin, sillä jopa kaverit ja työjututkin pyörivät kiekon ympärillä”, Hyvärinen sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut