Tampereen yliopiston kunnallisoikeuden asiantuntija Asko Uoti on kuollut

Asko Uoti kuoli 61-vuotiaana vakavan sairauden uuvuttamana.

Tampereen yliopiston julkisoikeuden yliopistonlehtori Asko Uoti oli tutkijana kiinnostunut erityisesti julkisista hyvinvointipalveluista ja perusoikeuksista.

13.1. 16:30

Aamulehti

Tampereen yliopiston julkisoikeuden yliopistonlehtori, hallintotieteiden tohtori ja yhteiskuntatieteiden maisteri Asko Uoti on kuollut 61-vuotiaana. Uoti kuoli 7. tammikuuta vakavan sairauden uuvuttamana.

Hän asui Urjalassa. Uoti oli syntynyt 12.8.1961 Koijärvellä.

Tampereen yliopiston julkisoikeuden professori, Uotin ystävä ja kollega Jukka Viljanen kuvaa Uotin tehneen merkittävän elämäntyön kunnallisoikeuden tutkijana ja opettajana Tampereen yliopistossa. Tutkijana hänen kiinnostuksensa kohdistui eritoten julkisiin hyvinvointipalveluihin ja perusoikeuksiin.

”Toistuvina teemoina Uotin tuotannossa ovat olleet yksityisen ja julkisen rajapinta, julkisen vallan käyttöön ja julkistalouteen liittyvät kysymykset sekä kunnallisen ja alueellisen itsehallinnon erilaiset oikeudelliset haasteet”, Viljanen kirjoittaa Uotista laatimassaan muistokirjoituksessa.

Uoti opetti julkisoikeuden yliopistonlehtorina erityisesti kunnallisoikeutta, virkamiesoikeutta, julkisia hankintoja sekä sosiaali- ja terveysoikeutta. Hän vastasi myös julkisoikeuden pro gradu -opinnäytteiden ohjauksesta, ja hänellä oli jatkokoulutus­vastuuta väitöskirjatöiden ohjaajana. Lisäksi hän toimi väitöskirjatöiden esitarkastajana ja refereenä useissa kansallisissa oikeudellisissa aikakauskirjoissa. Uoti hoiti myös professorin tehtäviä. Viimeksi hän toimi oikeustieteen professorina Itä-Suomen yliopistossa 2019–2021.

Asko Uoti oli aktiivinen yhteiskunnallinen kommentoija mediassa erityisesti kunta- ja aluehallintoon liittyvissä kysymyksissä.

Viljanen kuvaa, että Uoti oli optimistinen, tulevaisuuteen katsova ihminen. ”Hän oli mukava, luotettava, yhteistyökykyinen ja reilu. Hänen kanssaan oli helppo tulla toimeen. Hän oli oman alansa vankka asiantuntija.”

Uotin kuolemasta uutisoi ensimmäisenä Kuntalehti. Kuolemasta kerrottiin myös Tampereen korkeakouluyhteisön sisäisillä verkkosivuilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut