Tässä ovat kaikki Uskomaton juttu -sarjan tarinat – Lue pirkanmaalaisten hurjapäiden seikkailuista vesillä ja maanteillä

Pyysimme syksyllä lukijoita kertomaan meille niin kutsuttuja uskomattomia juttuja: sellaisia tositarinoita, joilla kelpaa hieman retostella ravintolapöydässä, kun kello tulee iltaan ja on aika vertailla elämänkokemuksia. Kokosimme yhteen kaikki kyselyn pohjalta syntyneet jutut.

Aamulehden Uskomaton juttu -sarjassa uitiin haiparvessa, moottoripyöräiltiin maailmalla ja tehtiin kaksi unohtumatonta souturetkeä.

31.12.2022 6:30

Aamulehti

Moottoripyörällä maailmalle

Jaakko Antila matkusti moottoripyörällä maailman ympäri vuosina 2015–2016. Kilometrejä kertyi 70 000. Matka auttoi ymmärtämään muita kulttuureja ja opetti paljon esimerkiksi siirtomaakysymyksistä. Eteen osui hankaluuksiakin: pyörää kolhittiin Sydenyn lentokentällä ja kartelli sulki tiet Kolumbiassa.

Lue lisää: Tamperelainen Jaakko Antila ajoi moottoripyörällä maailman ympäri – Tällainen oli uskomaton reissu: ”Olen lukenut monien lopettaneen matkan kesken”

Lihasvoimalla Ruotsiin

Timo Paija oli vuonna 2002 mukana porukassa, joka souti kirkkoveneellä Turusta Tukholmaan. Matkaan kului hieman alle vuorokausi, ja kun nopeampaa suoritusta ei ollut tiedossa, porukka päätti pitää suoritustaan epävirallisena maailmanennätyksenä. Pimeällä Ahvenanmerellä tuntui välillä kuin soutaisi ylämäkeen.

Lue lisää: Lempääläläinen Timo Paija souti Suomesta Ruotsiin – Öisellä merellä vain yksi asia pelotti

Kohtaaminen hain kanssa

Jannastiina Hakala kertoo aina olleensa seikkailun perään. Sellaiseen hän hankkiutui maailmanympärimatkallaan vuonna 2012, kun osallistui uintiretkelle haiparvessa. Matkaan mahtui muutakin kertomisen arvoista, muun muassa Suomen historiaan perehtynyt uusi-seelantilainen lääkäri.

Lue lisää: Kangasalla asuva Jannastiina Hakala ui meressä, kun hai lipui ihan vatsan alta – Nyt hän kertoo jännittävästä tilanteesta

Vesiteitse Porvooseen

Jesse Karhu päätti tutustua kahden kaverinsa kanssa Suomen sisävesiin vuonna 2010. Kolmikko souti Tahmelan rannasta Porvooseen. Retkeen mahtui patojen ylityksiä, koskenlaskua, sauvomista, hellettä ja juhannuksen rankkasateen pitämistä. Se oli kunnon kosketus siihen, millaista liikkuminen Suomessa on ennen tieverkkojen aikaa ollut.

Lue lisää: Tamperelainen Jesse Karhu kavereineen souti Tahmelasta Porvooseen – Matkan varrelle mahtui yllättäviä pulmia

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut