Tankotanssin nuoret lahjakkuudet toivat Italiasta kultaa ja hopeaa Pirkanmaalle

”Voitto tuo lisää intoa harjoitteluun”, kertoivat tankotanssin A-junioreiden parisarjassa kultaa voittaneet Nella Laanniemi Tampereelta ja Ellen Tallgren Pirkkalasta.

Nella Laanniemi (vas.) ja Ellen Tallgren ovat vahvoja ja notkeita urheilijoita, joille harjoittelu maistuu. Heidät kuvattiin sunnuntaina Italiassa tuoreina maailmanmestareina.

12.12.2022 12:36

Aamulehti

Tuoreilla maailmanmestareilla ei tahtonut uni tulla silmään maanantain vastaisena yönä. Ilo ja innostus kultamitaleista täytti niin voimakkaasti 10-vuotiaan tamperelaisen Nella Laanniemen ja 11-vuotiaan pirkkalalaisen Ellen Tallgrenin mielen. He voittivat sunnuntaina kultaa junioreiden A-parisarjassa Italian Sassuolossa järjestetyissä tankotanssin MM-kilpailuissa. Hopeaa samassa sarjassa saivat 12-vuotias Vilma Takala Tampereelta ja 13-vuotias Iira Piispa Akaasta.

Tankotanssin MM-kilpailuiden eri sarjoihin osallistui kaikkiaan satoja kilpailijoita. A-junioreiden duo-kilpatason sarjaan osallistui vain nämä kaksi pirkanmaalaista paria. Nella Laanniemen äiti Anna Riisiö kuvaili sarjaa vaikeaksi, koska siinä tehdään tangolla vaativia temppuja pareittain. Ohjelma kestää 3,5 minuuttia. Yksi esimerkki tyttöjen hallitsemista tempuista on liike, jossa toinen on tangon yläosassa pää alaspäin. Toinen tyttö tarttuu hänen käsiinsä ja heilauttaa itsensä jalastaan kiinni tankoon niin, että toinen jalka nousee täyteen spagaattiin. Voittajakaksikon valmentajana tamperelaisessa Studio Movessa toimii Henriikka Roo.

Nella Laanniemen ja Ellen Tallgrenin tyylinäyte tämän vuoden SM-kilpailuista.

Riemu pinnassa

Aamulehti tavoitti tuoreet maailmanmestarit maanantaiaamuna Italiasta. He olivat juuri lähdössä saattajineen Bolognan lentokentälle kotimatkaa varten.

Onnea kultamitaleiden johdosta. Miltä tuntuu, Nella Laanniemi ja Ellen Tallgren?

”Hyvältä!”

Tankotanssi näyttää maallikon silmään niin vaikealta ja hurjalta temppuilulta, että sen täytyy vaatia voiman ja notkeuden lisäksi todella suurta rohkeutta. Pelottaako teitä koskaan mikään?

”Ei pelota!”

Kuinka usein käytte harjoituksissa?

”Neljä, viisi kertaa viikossa. Treeni kestää yhden tunnin. Olemme harrastaneet tankotanssia kaksi vuotta ja tutustuneet harrastuksen parissa.”

Mikä merkitys kultamitaleilla on?

”Ainakin se, että harjoitteluintoa tuli aina vaan lisää.”

Urheilusaavutusten lisäksi molemmat tytöt menestyvät hyvin koulussa. Ellen Tallgrenin keskiarvo oli viimeksi 9,4. Häntä nuoremman Nella Laanniemen saamat suulliset arviot vaihtelevat hyvästä erinomaiseen. ”Tytöillä on suorittajan mielenlaatu ja vahvuuksia niin kouluun kuin kilpaurheiluunkin”, Anna Riisiö kuvailee.

Voitokas maajoukkue

Suomen tankomaajoukkue oli kaikkineen voitokas viikonvaihteen MM-kilpailuissa. Suomea Italiassa edusti yksilö- ja parisarjoissa kaikkiaan 23 urheilijaa. Kotiin matkasi viisi kultamitalia ja kolme hopeamitalia.

Mikä?

Tankotanssi

Liikuntamuoto, joka kehittää erityisesti voimaa, notkeutta ja koordinaatiota.

Suomen Voimalajiliitto otti tankotanssin lajivalikoimaansa vuonna 2015.

Vuoden 2023 MM-kilpailut järjestetään Jyväskylässä.

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut