Jenni Haukio valitsi Taito-Finlandian voittajaksi kokeneen sastamalalaisen kirjansitojamestarin

Taidekäsityön konkari Tarja Rajakangas palkittiin 5 000 eurolla.

Tarja Rajakangas palkittiin Taito-Finlandialla Suomen Kädentaidot -messujen avajaisten yhteydessä perjantaina Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa.

18.11. 11:59

Aamulehti

Tämän vuoden Taito-Finlandia-palkinnon voittaja on sastamalalainen kirjansitojamestari Tarja Rajakangas. Tasavallan presidentin puolison Jenni Haukion valinta julkistettiin Suomen Kädentaidot -messujen avajaisissa Tampereen urheilu- ja messukeskuksessa perjantaina.

Videon välityksellä messuyleisölle esiintynyt Haukio perustelee Rajakankaan olevan taiturillinen ja esikuvallinen taidekäsityön osaaja. Tarja Rajakangas edustaa kirjansitojaperinnettä niin Suomessa kuin myös kansainvälisestikin. Rajakangas palkittiin 5 000 eurolla.

Taito-Finlandian lisäksi avajaisissa julkistettiin myös Artesaaniosaaja 2022. Hän on artesaaniosaaja Tara Haukka. Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta valmistuneella Haukalla on pitkä historia entisöintimaalarina, kuvanveistäjänä ja korjausrakentamishankkeiden parissa. Artesaaniosaaja-kilpailu on tarkoitettu kuluvan vuoden aikana käsi- ja taideteollisuusalan opinnoista valmistuville ja valmistuneille opiskelijoille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut