Tampereen Tahmelassa asuu kirjailija, jonka ura katkesi tylyyn hylkäykseen – Vuosien jälkeen kirja julkaistiin, ja nyt sitä ylistetään hämmennyksen vallassa

Tamperelaisen Marja Kyllösen Vainajaiset on vuoden omintakeisin romaani, joka kuuluu jo nyt suomalaiseen kirjallisuushistoriaan. Teos julkaistiin yli 20 vuotta kirjoittamisensa jälkeen, ja se nousi sekä Finlandia- että Runeberg-palkintoehdokkaaksi. Kuluva vuosi vakuutti Kyllösen siitä, minkä hän on aina tiennytkin: hän osaa kirjoittaa.

Marja Kyllöselle Vainajaiset-romaanin loistava vastaanotto merkitsee sitä, että hänen ei tarvitse enää hävetä. Nyt hän pystyy viimeinkin suuntaamaan elämässään eteenpäin ja aloittamaan uutta.

14.12.2022 18:52

Aamulehti

Alussa oli lause, ja lause oli hyvä: ”He nousivat Naavakurusta kuin talvihorteesta ja lontostivat pitkin rapaista kärrypolkua, jonka kevät oli turvottanut loskasta ja sammakonkudusta umpeen.”

Lause on ihan ensimmäinen, jonka Marja Kyllönen kirjoitti romaaniinsa Vainajaiset. Elettiin vuotta 1998. Kyllönen oli ylistetyn esikoisromaaninsa julkaissut 23-vuotias kirjailija, jolla oli kaikki edellytykset luottaa siihen, että hienosti alkanut ura jatkuisi pitkään.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut