Pitkäniemen sairaalan pidetty osastonhoitaja väsyi täysin ja siirtyy tehdastyöhön Nokian Renkaille – ”Tämä vuosi on ollut täyttä sirkusta”

Kaisa Mikkola, 40, sai vuosi sitten viran yleissairaalapsykiatrian osastonhoitajana Pitkäniemen sairaalassa Nokialla. Potilastulvan ja hoitajapulan kasvattama kuorma kävi liian raskaaksi. Osaava ja pidetty Mikkola irtisanoutui marraskuun alussa. Hän aloittaa joulukuussa kolmivuorotyön tehtaan kokoonpanolinjalla. ”Paras lähteä ennen kuin iskee täysi burn out”, Mikkola sanoo.

”Alan vaihto ei ollut minulle hetken mielijohde”, sanoo osastonhoitaja Kaisa Mikkola. Pitkäniemen sairaala ei saa nopeasti ketään hänen tilalleen, sillä esihenkilön tehtäviin ei nykyoloissa ole halukkuutta. Kuva on otettu Mikkolan työhuoneessa Pitkäniemen kymppirakennuksessa.

20.11. 18:00

Aamulehti

Osastonhoitaja Kaisa Mikkola, 40, Nokialta tuntee pettävänsä kaikki: Pirkanmaan sairaanhoitopiirin, Pitkäniemen sairaalan työyhteisön, häneen luottaneen ylihoitajan, 30 alaistaan, koko rakkaan hoitotyön ja oman identiteettinsä raskaan sarjan psykiatrian ammattilaisena. Vaihtoehtoja ei kuitenkaan ole. Mikkola painaa Pitkäniemen sairaalan yleissairaalapsykiatrian osaston oven kiinni viimeisen kerran maanantaina 5. joulukuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut