Tämä tamperelaisnainen eli pitkään kodittomana, varasteli Koskikeskuksesta ja pakeni poliisia – Yllättävä tapahtuma muutti elämän täysin

Tamperelaisnainen oli liki kaksi vuotta asunnoton ja käytti vuosia päihteitä. Päivät kuluivat ”hengaillen ja rahaa tehden”. Öisin hän paleli kaduilla. Lopullisesti elämän suunta muuttui neuvolakäynnillä. Nainen raitistui. Nyt hän elää unelmaansa ja työskentelee Tampereen sosiaalipalvelujen kokemusasiantuntijana. Hän tietää, mitä asunnottomuustyössä tarvitaan. ”Tänä päivänä se, ettei sulla ole asuntoa, ei kerro susta yhtään mitään.”

Elämän kallistuminen näkyy asuntoa etsivien asiakkaiden asenteissa. He ovat lannistuneempia, ja toivo oman talouden hallinnasta on hiutunut entisestään. Senkin vuoksi asunnottomuustyössä tarvitaan kannattelevaa otetta, jossa asiakasta ei vain auteta saamaan asunto vaan myös pitämään siitä kiinni. Entinen asunnoton on nyt kokemusasiantuntija.

17.10.2022 6:30

Aamulehti

Ensimmäisen kerran nainen nautti amfetamiinia tietämättään. Kaveri oli sujauttanut sitä hänen kokislasiinsa. Seuraavan amfetamiiniannoksen nainen otti käsivarteensa.

Kadulla päihdepiireissä – kentällä, kuten nainen sanoo – oli aina valmiina yhteisö, johon kuulua. Lapsuudessa ja nuoruudessa ystäviä ei ollut, mutta huume teki tuntemattomistakin kavereita keskenään.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut