Tamperelainen kulttuuripersoona Tuula Kivistö on kuollut

85-vuotias Kivistö kuoli Tampereella lauantaina 8.10. sairastettuaan lyhyen aikaa.

Tuula Kivistö oli Tampereella tunnettu persoona. Vielä eläkkeellä ollessaankin hän vei liikunnan ja laulun ilosanomaa palvelutaloihin. Lisäksi Kivistö muistetaan muun muassa Laikun lavalla järjestettyjen Elämänkaari-konserttien puuhanaisena.

12.10. 15:25

Aamulehti

Tamperelaisen taukoliikunnan äidiksi kutsuttu, monessa mukana ollut kulttuuripersoona Tuula Kivistö on kuollut. Hän oli syntynyt vuonna 1937 Viipurissa ja oli kuollessaan 85-vuotias. Kivistö kuoli Tampereella lauantaina 8.10. lyhyen aikaa sairastettuaan. Suru-uutisen kertoi ensimmäisenä Tamperelainen-lehti.

Kivistö työskenteli Tampellan liikuntaneuvojana vuosina 1969–1979 ja Tampereen kaupungin kulttuuriohjaajana 1982–2000. Tampereen kaupunginvaltuustossa hän toimi sdp:n edustajana kaksi kautta ajanjaksolla 2000–2008.

Eläkkeelle jäätyään Kivistö jatkoi työntekoa erilaisten kerhojen vetäjänä palvelutaloissa. Niiden asukkaat saivat iloa ja virkistystä hänen jumpistaan, liikuntaluennoistaan ja laulutilaisuuksistaan. ”Rakastan ja arvostan ikäihmisiä. Heidän kanssaan on mahtava olla”, Kivistö totesi Aamulehden haastattelussa vuonna 2017.

Rakastettu mummu

Synnyinkaupunkiinsa Viipuriin Kivistö palasi useita kertoja bussireissujen matkanjohtajana. ”Äiti oli karjalaistyttö ja ylpeä siitä”, kertoo hänen tyttärensä Kristiina Kivistö-Mäkinen Aamulehdelle. ”Meille perheenjäsenille hän oli rakastava ja kannustava, koossa pitävä voima. Lastenlapset ja lastenlastenlapset olivat hänelle kaikki kaikessa. Oli hienoa nähdä, miten nuoremmat sukupolvet arvostivat ja kunnioittivat mummua. Hänen tärkein sanontansa oli rakastakaa, rakastakaa. Jokainen tapaaminen ja puhelu päättyi hyvillä mielin -toivotukseen.”

Tuula Kivistön sosiaalinen luonne tuli hyvin esille muun muassa Tampereen Kauppahallissa, jossa hän oli tuttu vieras. ”Eräs hallin myyjistä kuvaili juuri minulle, miten äidin ei tarvinnut olla paikalla kuin vartin verran, kun hänen juttusillaan oli jo käynyt 30– 40 henkeä. Muistan, miten lapsena kuljin äidin kanssa Hämeenkadulla ja ihmettelin, miten hän tervehti ihan jokaista, joka katsoi häneen päin –  mutta juuri sellainen äiti oli, ystävällinen kaikille.”

Siunaus toiveen mukaan

Kivistön pitkäaikainen ystävä ja työtoveri Ulla Majamaa Tampereen kaupungin kulttuuritoimistosta kuvailee Kivistöä valovoimaiseksi, iloiseksi, innostavaksi ja elämänmyönteiseksi henkilöksi. ”Tuulaan sopi sanonta siitä, ettei vierivä kivi sammaloidu. Hän ei ollut niitä ihmisiä, jotka jäävät eläköidyttyään kotiin istumaan. Tuulalla oli Tampereella paljon ystäviä ja tuttuja. Kun kesäisin meni Tammelantorille, Tuulan löysi sieltä lähes aina.”

Tuula Kivistöä jäivät kaipaamaan kaksi lasta, viisi lastenlasta, kymmenen lastenlastenlasta, muut sukulaiset ja suuri ystävien joukko.

Tuula Kivistön siunaustilaisuus järjestetään Aleksanterin kirkossa lauantaina 12. marraskuuta kello 11. ”Tilaisuus on kaikille avoin. Tämä oli äidin toive”, Kristiina Kivistö-Mäkinen sanoo. Muistotilaisuus vietetään läheisten kesken.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut