Tua Onnela tietää, miten kaupan kassalla raivoavan lapsen kanssa toimitaan – Yllättävä menetelmä saa perheenjäsenet muuttamaan käytöstään

Kangasalalainen eläintenkouluttaja Tua Onnela oli aiemmin töksäyttelijä, joka saattoi tiuskia puhelinmyyjälle. Eläinkoulutuksessa hyväksi havaitut opit saivat aikaan muutoksen. Niitä voi soveltaa myös nalkuttaviin, pompottaviin ja puhelimeensa liimautuneisiin perheenjäseniin. Poimi tästä Onnelan vinkit erilaisiin ongelmatilanteisiin.

Jos juhlapuhe jännittäisi Tua Onnelaa, hän pitäisi sen ensin omalle Saara-kissalleen niin, ettei kukaan muu kuule. Sen jälkeen yleisöön liittyisi puoliso. Siedättyminen jatkuisi esiintymispaikan lavastamisella ja juhla-asun pukemisella. Yleisöä lisättäisiin vaiheittain mukavuusalueella yhä pysyen, kunnes pelko lievittyisi.

9.10. 6:30

Aamulehti

Mikä neuvoksi, kun uhmaikäinen raivoaa kaupan kassalla tai sukulainen pompottaa jatkuvilla avunpyynnöillään? Onko mitään tehtävissä, kun puoliso nalkuttaa tai itseä kauhistuttaa pelkkä ajatus julkisesta esiintymisestä?

Eläintenkouluttaja Tua Onnela Kangasalta silittelee syliinsä käpertynyttä Saara-kissaa ja kertoo, että eläinkoulutuksen opeista löytyy vinkkejä moniin arjen pulmatilanteisiin. Onnela on testannut niitä itseensä ja onnistunut hyvin. Yksi esimerkki on ärtyisä suhtautuminen puhelinmyyjään. Soittaja saa nykyään jämäkän, mutta ystävällisen vastauksen. ”Jatkan edelleen mukavaksi kehittymistä”, Onnela kertoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut