”Bilemuija” Katri Ylinen, 31, paiski töitä, juhli lujaa ja tajusi hiljalleen olevansa alkoholisti – Lopettamisen jälkeen koitti ihmeellinen olotila

Katri Ylinen on korkeasti koulutettu, töilleen omistautunut nuori nainen. Vielä muutama vuosi sitten hän piti itseään ”bilemuijana”, joka säkenöi, kesti viinaa ja sai nopeasti juhlat pystyyn. Harva näki juomisen varjopuolia. Itsemurha-ajatukset veivät Ylisen psykiatriseen päivystykseen. Kun hän viimein lopetti, seurasi pinkiksi pilveksi kutsuttu ihmeellinen olo.

Katri Ylinen haluaa kyseenalaistaa suomalaisen ajattelutavan, jonka mukaan alkoholi merkitsee hyväksyttävää lepotaukoa ja nollausta arjen vaatimuksista. Kun Ylinen yli kolme vuotta sitten lopetti juomisen, hän joutui itsekin miettimään, veisikö se elämästä kaiken hauskan. ”Alkoholi synnyttää keinotekoista energiaa. Miten voi kokea seikkailuja, jos aina tarvitsee olla korostetun itsetietoinen kaikesta mitä tekee”, hän kertoo pohtineensa.

25.8.2022 6:30

Aamulehti

”Olen alkoholisti.”

Katri Ylisen, 31, on vaikea kakistaa näitä sanoja suustaan. Hän on korkeasti koulutettu viestintäalan yrittäjä ja nuori nainen, jolla on lakatut kynnet. Siis jotain ihan muuta kuin mielikuva alkoholistista. Alkoholistihan ryyppää työnsä, talonsa ja perheensä. Alkoholisti on syrjäytynyt häiskä, joka nuokkuu viinapullo kädessä puistossa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut