Jaana Heiskalan lapsen synttäreille ei tullut yhtäkään vierasta: ”Tuli ihan törkeän paha mieli” – sitten nokialainen perheenäiti päätti toimia

Lasten synttärikaverit -ryhmän ylläpitäjä toivoo kutsun saaneen lapsen vanhempien ilmoittavan esteestä.

Someryhmän toisella perustajalla on kokemusta siitä, että lapsen kutsusta ei tullut yhtään kaveria syntymäpäiville. Aihekuva.

26.7. 6:30

Aamulehti

Kaverukset Jaana Heiskala Nokialta ja Sini Liimatainen Raumalta perustivat sunnuntaina Facebook-ryhmän, jotta kaikki lapset saisivat vieraita syntymäpäivilleen.

”Idea on ollut pidemmän aikaa hautumassa, mutta loppuviimeinen se toteutettiin, kun kolmen lapseni yhteissynttäreillä keskimmäisen lapsen kutsusta ei tullut paikalle yhtään kaveria”, Heiskala kertoo.

Tämä johti siihen, että perheen 8-vuotias erityislapsi ei halunnut juhlia lainkaan. ”Pidättelin itkua, kun tiedän lapseni sosiaaliset haasteet. Tuli ihan törkeän paha mieli, kun ketään ei tullut”, Heiskala kertoo.

Hän toivoo, että vanhemmat ilmoittaisivat esteestä, jos oma lapsi ei voi osallistua kutsuttuna juhliin. Näin ei omalla kohdalla nyt käynyt. ”Olin vihainen, surullinen ja pettynyt.”

Naiset olivat pohtineet ryhmää nähtyään erilaisissa keskusteluryhmissä harmittelua samasta asiasta.

Suljetussa Lasten synttärikaverit -ryhmässä oli maanantaina kello 17 lähes 200 jäsentä. Suljettuun ryhmään haetaan jäseneksi, ja ryhmän ylläpitäjä hyväksyy uuden jäsenen.

”Kyllä heti huomaa, että muillakin on tätä samaa ongelmaa, mikä ei ole tietenkään kivaa, mutta toivomme, että kenenkään lapsen ei tarvitsisi enää pettyä, eikä ajatella, että täytyy tuntea toinen, jotta voi pitää hauskaa ja juhlia synttäreitä”, Heiskala sanoo.

Hän arvioi, että näin voi löytää ystäviäkin.

”Todellakin. Ihan varmasti lähdemme juhlimaan”, Heiskala lupaa lähiseudun syntymäpäiväsankareille.

Ei sallita kiusaamista

Ylläpitäjät tarkastavat ennakkoon kaikki viestit, joita ryhmään tarjotaan. Ryhmän säännöt kieltävät kiusaamisen ja pitämättömät lupaukset. ”Ryhmästä lentää äkkiä ulos, jos on tällaisia ongelmia. Se on hyvän mielen ryhmä.”

Ensimmäisessä päivityksessä kuopiolaisperhe tarjoutuu vieraaksi juhliin. ”Odottaisin kivoja kohtaamisia. Toivoisin, että ryhmässä myös kerrottaisiin, miten juhlissa on mennyt. Näin kuulisimme ylläpitäjinäkin, onko ryhmästä ollut hyötyä. Toivomme myös parannusehdotuksia, jotta saisimme vielä toimivamman siitä”, Heiskala kertoo.

Naiset perustivat samasta syystä ryhmän myös aikuisille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut