Kun ihminen katoaa, Suvi ja Sini Pyyvaaran puhelin kilahtaa – Vapepan vapaaehtoiset kertovat nyt, voiko etsijä pelätä pahinta ja jäävätkö etsittävät henkilöt mieleen

Etsijät eivät voi etsiä kenenkään äitiä, vaaria, lasta tai veljeä, koska se toisi tilanteen heille liian lähelle. Suvi ja Sini Pyyvaara etsivät aina henkilöä x, jonka tuntomerkit ovat nämä ja katoamispaikka tämä. Se hetki, kun poliisi päättää, että etsinnät lopetetaan, on etsijöillekin henkisesti raskas. ”Itse haluan uskoa, että ne, jotka eivät löydy, ovat ehkä sitten Mallorcalla”, Suvi Pyyvaara toteaa.

Sini Pyyvaara kertoo, että etsintätehtävien määrä on kiinni myös siitä miten hyvin resurssia muistetaan käyttää. ”Toki ainahan se on vain ”hyvä asia” että etsintöjä ei ole.” Suvi Pyyvaara (oik) täydentää vierestä, ettei häntä ainakaan ole kertaakaan harmittanut kääntyä takaisin kotiin kun matkalla tulee ilmoitus, että etsittävä on löytynyt hyvässä kunnossa nopeasti.

29.7. 6:56

Puhelimeen kilahtaa tekstiviesti. Suvi Pyyvaara vastaa viestiin ok ja siirtyy eteiseen. Hän heittää kaapin eteen urheilukassin ja tyhjentää melkein koko ulkovaatekaapin sisällön kassiin. Mukaan tulevat lisäksi ainakin parit kengät ja kumisaappaat. Kompassi, vesipullo, otsalamppu ja vähän evästä. Neljä tuntia pitäisi pärjätä omin eväin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut