Lempääläläisten Samu ja Henri Haapajoen keitokset niittävät mainetta: ”Jumankauta jätkät, tämä pitää saada laivalle!” – Soosipoikien tarina sai alkunsa puolivahingossa

Samu ja Henri Haapajoen keittiössä kaikki tehdään käsityönä. Jopa korkit kierretään kiinni nahkahanskat kädessä.

Jos Haapajoen veljeksistä juuri Samu (vasemmalla) vaikuttaa jostain tutulta, on häneen saattanut törmätä Tampereen Kauppahallin Herkkuveräjässä. Samu Haapajoki nimeää Soosipoikien tuotteista omaksi suosikiksi koukuttavan tulisen siipisoosin. ”Se ei oikeasti ole liian tulinen, sitä vaan tekee koko ajan mieli lisää!” Henri Haapajoki näkee kokkitaustallaan ajankohtaisena valintana viskisoosin, jota voisi oikein hyvin valella grillikauden tuotteiden päälle, mutta hedelmäisen pehmeä siipisoosi sopii mihin vaan.

25.6. 7:00

Pienessä teollisuuskeittiössä on mojova tuoksu, mutta ei mikään yllätys jos 200 litran pata on täynnä yön yli hautuneita paprikoita ja chilejä. Soosipoikien keittiössä Lempäälässä häärää kaksi veljestä, Samu ja Henri Haapajoki, jotka valmistavat laajasti ympäri Pirkanmaata tunnettuja sooseja ja siipikastikkeita. ”Keittäjät” myöntävät, että vaikka vakavissaan ovatkin, ei asioita oteta silti vakavasti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut