Onko Tinder nyt täynnä lätkäjätkiä? Kiekko madaltaa keskustelun aloitus­kynnystä: Tällä repliikillä voit aloittaa minkä tahansa keskustelun

Millaista vipinää kiekkohuuma tuo kaupunkiin? Jääkiekon äärellä syntyy tälläkin hetkellä elinikäisiä ystävyyksiä, uskoo MM-kisojen viestintäjohtaja. Olympialaisissa jaetaan ehkäisyvälineitä, mutta täällä kisaisännän rooli on toisenlainen.

Rakkaus lajiin yhdistää usein faneja niin, että kisojen keskellä ystävystytään, kertoo kisojen viestintäjohtaja. Huhujen mukaan kiekkotähtiä voi bongata myös deittisovellus Tinderistä.

25.5. 18:30

Aamulehti

Jääkiekon MM-kisat ovat tuoneet Tampereelle tuhansittain kisaväkeä. Tuttujen ja tuntemattomien kanssa jaetaan urheilujuhlan suuria tunteita.

Leiskahtaakohan kisahuuman keskellä lempikin? Huhujen mukaan kisojen tähtiäkin bongaillaan ainakin deittisovelluksissa, joihin on ilmestynyt uusia naamoja.

Aamulehti kysyi kisojen viestintäjohtaja Suvi Ahertolta, millaista vipinää kisat tuovat kaupunkiin. Onko siinä perää, että Tinder olisi nyt lätkäjätkiä täynnä?

”No nyt en ole itse käynyt Tinderissä katsomassa, että onko näin, eli tätä huhua en pysty vahvistamaan enkä kiistämään”, viestintäjohtaja Aherto sanoo.

Myöskään toimituksen tieteellisellä tarkkuudella suunniteltu koe ei onnistu vahvistamaan tai kumoamaan väitettä. Tutkivan journalismin ponnistelut kaatuvat siihen, että Tinder-sovellus pakottaa seuranhakijan pian joko odottamaan huomiseen tai maksamaan premium-jäsenyydestä.

Lukko menee päälle 50 pyyhkäisyn jälkeen. Tästä joukosta ehtii löytyä yksi norjalainen hockey spiller, mutta niin pienestä otannasta ei voi päätellä paljon.

(Voi sitä paitsi olla, että algoritmi aavistaa, että testaajan ainoa linkki lajiin on JVG:n musiikki.)

Rakkaus lajiin yhdistää

Toki auto- ja vaelluskuvien takana voi olla enemmänkin kiekkokansaa, vaikka profiilia ei olisikaan höystetty pelipaidoilla tai urheiluvitseillä eikä lippiksen alta pilkottaisi takajeejeetä.

Joka tapauksessa ainakin faneja on saapunut Suomesta ja ulkomailta niin paljon, että heitä näkee väistämättä reaalimaailmassa. Siitä Aherto on varma, että uusia tuttavuuksia solmitaan nyt Tampereella kaiken aikaa.

Moni vapaaehtoinen toivoo löytävänsä talkoista kavereita, työntekijät hitsautuvat yhteen ja katsomoissa ja fanialueilla löydetään juttukavereita. Se on Aherrosta ilahduttavinta, että eri maiden kannattajat näyttävät löytävän toisensa areenoilla.

Syntyy elinikäisiä ystävyyksiä, ja miksei muunkinlaisia suhteita, hän pohtii. Onpa eräs kollega tavannut tulevan puolisonsakin lätkäkatsomossa, Aherto paljastaa.

Jääkiekko on ainakin helppo aihe, joka madaltaa kynnystä alkaa jutella, viestintäjohtaja arvioi.

”Vaikkei olisi kiekkomaailmassa ollenkaan, niin siitä on nyt helppo aloittaa, että ’ootko käynyt pelejä kattomassa’. Avausrepliikki, millä aloittaa minkä tahansa keskustelun”, Aherto toteaa.

Ei olympiakylä

Usein isoja urheilukisoja järjestetään paikoissa, johon muodostuu oma kupla. Tampereella ei ole erillistä kisakylää, vaan pelit pelataan kaupungin keskellä, ja joukkueet ja kisavieraat majoittuvat samoissa hotelleissa.

Olympialaisten olympiakylässä urheilijoille jaetaan tunnetusti ehkäisyvälineitä, mutta näissä MM-kisoissa järjestäjän rooli on pikemminkin päinvastainen. Jokainen päättää itse, lähteekö voitolla yöhön, mutta koronariskin vuoksi joukkueita suositellaan välttelemään sosiaalisia kontakteja.

Virallisten MM-kondomien sijaan tarjolla on siis kasvomaskeja.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut