Juha ja Heli Torkkel tapasivat 18-vuotiaina Popedan keikalla – nyt he pyörittävät Kangasalla yhdessä yritystä, josta lähtee kauppoihin yli kolme miljoonaa salaattipussia vuodessa

Seitsemän viikon kasvusykli ohjaa isosti tunnetun kangasalalaisen salaattiviljelijän arkea. Lahtelan Puutarhan kasvihuoneissa riittää lämpöä, mutta yrittäjäpariskunnan yhteisestä lämpöön suunnanneesta lomasta on vierähtänyt jo pitkä tovi.

Juha Torkkelin setä rakensi Lahtelan Puutarhan ensimmäiset kasvihuoneet Kangasalle. Toimintaa ovat pyörittäneet niin Torkkelin vanhemmat kuin nyt vastuussa olevat Juha ja hänen puolisonsa Heli Torkkel.

27.5. 6:00

Vihreän eri sävyjä on silmän kantamattomiin. Vaalea hentoinen ja herkkä taimi muuttuu tumman rouheaksi jättiläiseksi, mitä pidemmälle mennään. Seitsemässä viikossa siemenestä pakkausvalmiiksi kasvanut jääsalaatti hädin tuskin mahtuu thaimaalaisen Kamonchanok Piyaissaragoolin käteen. Tottunein ottein Lahtelan Puutarhan työntekijä leikkaa salaatin irti kivivillaisesta kasvualustaan ja siirtää sen takanaan rullaavalle liukuhihnalle joka vie kerän kohti pakkauspistettä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut