Maija-Leena Raipia on kuollut – muistetaan balettitanssijana, koreografina, ravintoloitsijana ja Tampereen Komediateatterin voimahahmona

Maija-Leena Raipia oli aktiivisesti mukana puolisonsa Esko Raipian perustaman Tampereen Komediateatterin toiminnassa.

Maija-Leena Raipian notkeus ja energisyys olivat peräisin venäläisen koulukunnan baletista. Kuva on vuodelta 2016. Raipia kuoli torstaina 21. huhtikuuta 91-vuotiaana.

22.4. 11:48

Aamulehti

Tampereen Komediateatterin pitkäaikainen hallituksen jäsen ja koreografi Maija-Leena Raipia, 91, on kuollut.

Hän kuoli nopeasti edenneeseen lyhytaikaiseen sairauteen Hatanpään sairaalassa Tampereella torstaina 21. huhtikuuta kello 14.20.

Tiedon vahvistaa Aamulehdelle Tampereen Komediateatterin toimitusjohtaja Teemu Ojala.

Maija-Leena Raipia menehtyi niin sanotusti balettitossut jalassa.

Puolisonsa teatterineuvos Esko Raipian perustaman Tampereen Komediateatterin toiminnassa hän oli aktiivinen aivan viime vuosiin saakka. Teatterilla Maija-Leena Raipia muistetaan energisenä hallituksen jäsenenä, joka otti vieraat vastaan aina hyväntuulisena.

Elämänsä ainoat pidempiaikaiset hoitojaksot Maija-Leena Raipia oli sairaalahoidossa vasta tänä keväänä.

Balettitanssija

Maija-Leena Raipia, tyttönimeltään Maija-Leena Stenberg, syntyi 8. tammikuuta 1931 Mäntässä.

Isä oli maajoukkuepainija ja Maija-Leenalla oli myös kaksoissisko. Mäntästä perhe muutti pian Tampereelle.

Tampereella Maija-Leena Stenberg opiskeli balettia Liisi Hallaksen balettikoulussa. Vuonna 1956 hän lähti opiskelemaan balettia Kanadaan Boris Volkovin oppiin.

”Venäläinen koulukunta on baletissa paras, mutta en uskaltanut lähteä Venäjälle. Kanadaan mukaani lähti hyvä ystäväni Birgitta Kiviniemi”, muisteli Raipia Aamulehden syntymäpäivähaastattelussa vuonna 2016.

Kun Tampereen teatterit perustivat yhteisen liikunta- ja balettikoulun Maija-Leena Stenberg palasi Tampereelle. Avioiduttuaan näyttelijä Esko Raipian kanssa hän perusti balettikoulut Kotkaan ja Poriin.

Tampereella Maija-Leena Raipia siirtyi 1970-luvulla Raipian perheyritysten toimintaan, pyörittäen muun muassa perheen ravintoloita Hakametsän jäähallissa ja Tullin alueella (Wanhat Roomeot, Ravintola Myllärit), Tampereen Komediateatteria ja teatterin ravintolapalveluita sekä Tampellan juhlatalon vuokrausta ja teatteriopistoa.

Puoliso Esko Raipian lisäksi Maija-Leena Raipiaa jäivät lähiomaisina kaipaamaan tytär Loretta Pietilä, poika Panu Raipia sekä lapsenlapset.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut