Lintukuvaaja Olli Ahonen on bongannut metsässä uusia kulkijoita: ”Luontopoluilla liikuskeli enemmän väkeä kuin Hämeenkadulla” – Kokenut kuvaaja antaa aloittelijoille vinkkejä

Lintukuvaajalta tulisi löytyä kyttäyshermoja edes kohtalaisesti. Sinnikkyydellä on tapana palkita. Monesti onnistuminen on kiinni silkasta tuurista. Olli Ahonen ihmettelee usein itsekin, miksi ajaa aamu-usvassa sadan kilometrin matkan koleaan pellonlaitaan miettimään, onko tuo tuolla lyhytnokkahanhi.

Olli Ahosesta tuli luontoharrastaja hänen muutettuaan 25 vuotta sitten perheineen Tampereelta Hämeenkyröön. Varsinkin lintukuvaus on koukuttanut miehen totaalisesti, ja nykyisin hän kuvaa lähes päivittäin.

Onnettomuudessa saattaa toisinaan jotain onneakin piillä. Hämeenkyröläinen Olli Ahonen, 57, kompastui kotitalonsa ulkoportaissa kolme vuotta sitten ja mursi muutaman selkänikamansa.

Siinä saattoi olla nauru hetken katkonaista, mutta nimenomaan hyvääkin oli luvassa. Toipumisen edettyä kävelylenkkivaiheeseen Ahonen hankki järjestelmäkameran.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut