Tuija Välipakalla on niin hyvä makuaisti, että hän pystyy valmistamaan kotona samaa ruokaa mitä söi ravintolassa – lähdimme kokkaamaan kirjailijan kanssa

Kirjailija Tuija Välipakka kirjoitti kahden vuoden ajan kirjaa kirjallisista keittiöistä. Hän on taitava kotikokki, joka tietää osaavansa. Pistäydyimme Välipakan keittiössä valmistamassa sushiburritoja, jotka sopivat vaikka vappupiknikille. Tästä jutusta löydät myös niiden ohjeen.

Tuija Välipakka vertaa ruoanlaittoa runouteen: on arkiruokaa ja käyttölyriikkaa, gourmet-kokkausta ja taiderunoutta. Sipulit viihtyvät apupöydän hyllyillä vanhoissa hämeenlinnalaisissa tiilimuoteissa.

29.4. 6:00

Aamulehti

Pöydässä on kimppu heleänpunaisia pioneja ja ruukku keltaraitaista sitruunatimjamia. Ne kuuluvat asiaan: sota-aikoina pöydässä pitää olla kukkakimppu, sillä kauneus on vastarintaa rumalle ja tuhoavalle.

Ruokailutilasta pääsee keittiöön. Ikkunan edessä notkuu hyllykkö täynnä tuoreita yrttejä. Siellä kukkivat habanerot ja kasvavat keväästä riehaantuneet erilaiset minttulajikkeet, korianteri, rucola ja suloinen laakerinlehti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut