Pälkäneläinen Heikki Penttilä kehitti lähes täydellisen tuotteen, mutta sitten alkoivat ongelmat – Nyt hän sanoo suorat sanat lähiruokaan liittyvistä juhlapuheista

Heikki Penttilä valmistaa ja myy sinnikkäästi perunarieskaansa, vaikka tukut ja kaupat eivät vastaa hänen viesteihinsä. Väsynyt pientuottaja sanoo, että lähiruokaan liittyvistä juhlapuheista ei ole ollut hänelle mitään iloa.

Perunatuotteiden valmistuksessa hyödynnetään tilan eläintuotannosta jääneitä välineitä. Perunat kypsennetään, jauhetaan lihamyllyssä pyreeksi ja sekoitetaan rieskataikinaan. Penttilän tilalla viljeltiin vielä 2000-alussa perunaa, nykyään Heikki Penttilä on keskittynyt perunatuotteiden valmistamiseen.

8.4. 7:00 | Päivitetty 10.4. 15:36

Halli on täynnä puheensorinaa, perunan tuoksua ja lämpimillä rieskoilla täytettyjä kärryjä. Kello on yksitoista aamupäivällä, mutta työpäivä Penttilän Perunatilalla Aitoossa alkaa olla jo pulkassa.

Yrittäjä Heikki Penttilä ottaa meidät vastaan sukutilansa pihalla koiriensa Timpan ja Hiskin kanssa. Siirrymme päärakennukseen. Jugend-tyylinen maatalo on Penttilän perheen koti ja tilan työntekijöiden asunto.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut