Tässä tamperelaisessa noutopisteessä kaikki on ilmaista ukrainalaisille – Sari Kopra kertoo liikuttavista tilanteista: ”Eräs äiti sanoi, että ei voi olla näin hyviä ihmisiä”

Sari Kopra, 49, on yksi vapaaehtoisista, jotka auttavat Tampereelle tulleita ukrainalaisia uuden elämän alkuun. Suomalaisten lahjoittamat vaatteet ja hygieniatuotteet löytävät tarvitsijansa noutopisteessä Finlaysonin alueella.

Tällä hetkellä Razom with Ukrainen hakupisteessä Finlaysonin alueella Media 54:ssä on huutava pula erityisesti kaiken kokoisista lasten välikausivaatteista. Myös aikuisten kevätasusteita tarvitaan. ”Korkokengät ja saapikkaatkin menivät heti, kun niitä tuotiin”, kertoo tamperelainen vapaaehtoinen Sari Kopra.

17.4. 6:30 | Päivitetty 20.4. 11:08

Aamulehti

Tampereen Satakunnankadun varrella, isossa pop up -liiketilassa käy tasainen vilinä. Vapaaehtoinen Sari Kopra päivystää Finlaysonille perustetun noutopisteen vastaanottotiskillä ja jututtaa ukrainalaisia tulijoita.

Yhteistä kieltä ei oikein ole. Viestintä hoituu Google-kääntäjän välityksellä. Suomen kieli muuttuu ukrainaksi, ja tekstin voi lukea puhelimen näytöltä. Jos paikalla on joku, joka osaa enemmän kieliä, tilanne on helpompi. ”Huudan vaan: ’transleittörii!’” Kopra nauraa. Usein asiointi sujuu myös elekielellä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut