Tampereen Pispalassa asuu entinen rocktähti, jonka tarina hätkähdyttää – Negativen Lauri Markkula kertoo, kuinka hän riitautui bändin kanssa ja ajautui rajuun päihdekierteeseen: ”Kämppä meni alta”

Managerin nerokas idea pohjusti Negativen huikean suosion Tampereen seudulla 2000-luvun alussa. Pian bändi valloitti jo maailmaa Japanissa asti, mutta Yhdysvalloissa iski raju pettymys. Larry Love eli Lauri Markkula kertoo harvinaisessa haastattelussa, millainen oli menestyksen huuruinen kääntöpuoli. Pohjakosketuksen jälkeen halu raitistua voitti. ”Nyt olen sinut kaiken tapahtuneen kanssa, eikä rakkaus musiikkia kohtaan ole kadonnut.”

Lauri Markkula kertoo, että hänelle kännäys ja aineiden veto olivat valheellista itsevarmuuden boostausta. ”Yllätyin, miten pahoihin ongelmiin se johti.”

20.3.2022 7:10

Se oli nerokas ajatus. Pannaan glamrockin nimeen vannova teinibändi soittamaan ilmaiseksi yläkouluille ja nuorisotaloille, niin fanipohjaa alkaa syntyä kuin itsestään.

Negativen menestyksen siemenet kylvettiin pörröpäisten nuorukaisten akustisten settien avulla 2000-luvun alussa hyvinkin vastaanottavaiseen maaperään. Enimmäkseen Länsi-Tampereella ja Ylöjärvellä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut