Tamperelainen Suvi Penttilä otti yli 7 000 kuvaa kukista – nyt niitä nähdään korvakoruissa, kankaissa ja julisteissa

Omista valokuvista teetettyjä korvakoruja ja pian myös vaatemallisto. Useita pop up -myymälöitä. Omakotitaloprojekti, oma blogi, lastenhuonepalvelu ja Mansen blogikirppikset. Nämä ovat muutamia esimerkkejä projekteista, joissa Suvi Penttilä on ollut mukana. Miten kokin koulutuksen saaneesta naisesta tuli toimitusjohtaja koru- ja vaateyrityksiin?

Suvi Penttilä sai yrittäjyyden mallin jo lapsena kotoaan. Hänen isänsä toimi autoalan yrittäjänä, ja lapsena Penttilä sai olla välillä isänsä mukana töissä. ”Olihan se nyt hienoa saada tehdä laskuja isän toimistossa”, Penttilä sanoo. 1990-luvulla tuli lama ja yritys oli pakko lopettaa, kun töitä ei enää riittänyt. ”En pelännyt kuitenkaan yrittäjäksi ryhtymistä, luotin niin vahvasti omaan liiketoimintasuunnitelmaan”, hän kertoo.

11.4.2022 7:04

Suvi Penttilän korvissa keikkuvat suuret vaaleansiniset orvokkikorvakorut. Ne on teetetty hänen itse ottamistaan valokuvista. Korut printataan kuvista vanerille ja leikataan Helsingissä, kasaus tapahtuu Tampereella.

Koruyrittäjyys Supea-yrityksessä ei ole Penttilän ainoa bisnes, vaan hän on toimitusjohtajana myös toisessa yrityksessään, jonka perusti miehensä kanssa. Pemppola oy järjestää pop up-myymälöitä, joissa myydään kotimaisten Aarre-, Puuvillatehdas- ja Ratia-brändien erilaisia naisten- sekä lastenvaatteita.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut