Juho Lehto hoiti kuolevaa miestä käytävän hälinässä ja tajusi, että jotain on pahasti pielessä – Nyt hän kysyy kuolevalta potilaalta kolme kysymystä ja saa lähes aina samat vastaukset

Tampereen yliopistollisen sairaalan ylilääkäri Juho Lehto haluaa, että kuolevia potilaita hoidetaan osaavasti ja lämpimästi kautta Pirkanmaan. Elämän loppuvaiheen suunnitelma lohduttaa monia, vaikka on niitäkin, jotka eivät halua puhua koko asiasta. Kun Lehto kutsuttiin töihin Tampereelle, hän luuli sitä ensin Kummeli-vitsiksi. ”Työtä oli edessä valtavasti, ja se imi minut täysin mukaansa”, hän kertoo.

Ylilääkäri Juho Lehdon mukaan toive rauhallisesta kuolemasta tarkoittaa monelle lupausta siitä, että fyysistä ja henkistä kärsimystä lievitetään tehokkaasti loppuun saakka.

13.3. 6:30

Aamulehti

Käännekohta kajastelee mielessä yhä, sillä se johti ammatilliseen hurahdukseen. Elettiin 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen puoliväliä, kun keuhkosairauksien erikoislääkäri Juho Lehto joutui hoitamaan kuolevaa miestä Hyvinkään sairaalan ruuhkaisen päivystysosaston hälinässä. Potilaalla oli laajalle levinnyt keuhkosyöpä. Lehto teki sen, minkä käytäväoloissa pystyi. Hän tehosti lääkitystä ja kyseli vointia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut