Tamperelaislähtöinen Jaana Reinikainen ahersi vuosia poikkeuksellisen projektin parissa – Nyt hänen luomuksensa löytyy Ranskan presidentin työhuoneesta ja sillä on 300 vuoden takuu

Ranskassa pitkään asuneen muotoilijan Jaana Reinikaisen suurtyön valmistaminen kesti seitsemän vuotta. Nyt matto on sijoitettu Pariisissa presidentin työhuoneeseen Élysée-palatsin Kultaiseen saliin.

Ranskan presidentin työhuonetta kaunistaa nyt suomalaisen Jaana Reinikaisen Aarre-matto. Maton kuviot tulevat luonnon liikkeistä ja luonnon materiaaleista.

29.1. 7:30

Aamulehti

Suomalaisista lastenkamareista Ranskan presidentin työhuoneeseen! Tampereelta kotoisin olevan muotoilijan Jaana Reinikaisen pitkälle uralle mahtuu monia työtehtäviä ja yllättäviä käänteitä.

Suomessa Reinikainen tunnetaan parhaiten muun muassa Finlaysonille aikoinaan suunnittelemistaan sisustustekstiileistä ja esimerkiksi lapsille suunnatusta Hip-Hop-kokoelmasta. Jo yli 30 vuotta Ranskassa asunut Reinikainen on nyt päässyt taiteellaan huimalle paikalle Ranskan poliittisen vallan ytimeen, kun hänen suunnittelemansa Trésor-niminen nukkamatto valittiin viime vuoden lopulla Élysée-palatsiin kaunistamaan presidentin työhuonetta. Maton sijoituspaikka julkistettiin tällä viikolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut