Markus Urrila rakastui televisiossa filippiiniläiseen Roseen - Ihmiset - Aamulehti

Tamperelainen Markus Urrila rakastui televisiossa filippiiniläiseen Roseen – nyt hän kertoo, mitä kuvauksissa tapahtui

Alkutalvesta televisiossa on seurattu tamperelaisen Markus Urrilan ja hänen netti-ihastuksensa ensikohtaamista Filippiineillä. Ohjelman kuvauksista on vierähtänyt nyt kaksi vuotta. Aamulehden haastattelussa Urrila kertoo, millaista tv-ohjelman teko oli ja mitä parille tapahtui ohjelman jälkeen.

Tamperelainen Markus Urrila kokee, että tv-sarjassa nähty versio hänestä vastaa hyvin totuutta. ”Se on oikea kuvaus: lupsakka, hauska, avoin, nallekarhun kokoinen mies, joka nauttii elämästä”, Urrila veistelee.

28.12.2021 20:30

Aamulehti

Televisiokamerat tallentavat tamperelaisen, kuvaushetkellä 43-vuotiaan Markus Urrilan jännittyneen olemuksen. Urrila seisoo filippiiniläisellä lentokentällä, missä miehen on tarkoitus tavata ensi kertaa kasvotusten netti-ihastuksensa, 25-vuotias Rose.

Deittisivustolla tavannut pari on tuntenut noin neljän kuukauden ajan. Yhteyttä on pidetty viestitse ja videopuheluin.

Kun Rose ja Markus lopulta näkevät toisensa, he antautuvat oitis halaukseen. Tunnelma on alusta asti lämmin ja jännitys muuttuu nopeasti huojennukseksi ja iloksi. Vitsailua aiheuttaa muun muassa parin huomattava pituusero.

Rosen ja Markuksen tarinaa on seurattu alkutalven ajan Discovery-palvelussa ja TV5:llä pyörivässä Ensitreffit ulkomailla -sarjassa. Heidän lisäkseen sarjassa esiintyy myös kolme muuta netissä toisiinsa tutustunutta pariskuntaa, jotka kohtaavat toisensa ensimmäistä kertaa.

Ohjelman päätösjakso näytettiin tiistai-iltana televisiosta ja suoratoistopalvelussa se julkaistiin jo edellisellä viikolla.

Urrilan osuus Ensitreffit ulkomailla -sarjasta kuvattiin helmikuussa 2020. Tämänhetkisen elämän ja kuvausten väliin mahtuu muun muassa yksi koronapandemia.

Aamulehti tavoitti Markus Urrilan kertomaan kuulumisiaan sekä kokemuksensa tosi-tv-ohjelman teosta.

Markus Urrila

Ikä: 45-vuotias.

Asuu: Tampereella.

Harrastaa: Metsästystä ja moottoripyöräilyä.

Mitä: Osallistui Ensitreffit ulkomailla -ohjelmaan, jossa tapasi filippiiniläisen netti-ihastuksensa Rosen kuvauksissa helmikuussa 2020.

Näin ohjelmaa tehtiin

Miksi päätit lähteä mukaan ohjelmaan?

”Tapasin Rosen internetin deittisivustolla ja olimme miettineet, että olisi kiva nähdä oikeasti. Jossain kohtaa bongasin netissä ilmoituksen tästä tv-ohjelmasta. Minussa on sen verran seikkailuhenkeä, että päätin tarttua tilaisuuteen. Kerroin asiasta Roselle vasta, kun ohjelmasta oltiin minuun yhteydessä, että olisi mahdollista ehkä päästä mukaan. Rose oli asiasta kovin otettu ja iloinen.”

”Jotkut arvostelevat sitä, minkä takia suomalainen mies hakee puolisoa ulkomailta saatikka Aasiasta. Itse en koe sitä mitenkään outona. Olen reissannut paljon ja käynyt myös Aasian maissa, kuten Thaimaassa ja Filippiineillä. Arvostan erilaisia elämyksiä ja haluan tutustua uusiin maihin ja kulttuureihin. Miksi en siis voisi olla myös parisuhteessa toisesta maasta tulevan henkilön kanssa.”

Millaista ohjelman kuvauksissa oli?

”Ohjelman tekeminen oli mielenkiintoista. Kaikki oli uutta, koska en ollut koskaan aiemmin ollut mukana missään vastaavassa. Ehkä yllättävintä oli, että on tehtävä todella paljon erilaisia esivalmisteluja ennen kuin kohtauksia voidaan kuvata, kuten laitettava valoja ja mietittävä kuvakulmia.”

”Koko tuotantotiimi oli alusta asti hyvin lämmin ja yritti saada oloni rennoksi kameran edessä. Omasta mielestäni he onnistuivat siinä todella hyvin. Uusintaottoja ei tarvinnut juurikaan ottaa.”

”Osallistuminen ohjelmaan oli varmasti yksi elämäni hienoimmista kokemuksista. Koko tekoprosessi oli toteutettu erittäin hienosti ja siitä jäi hyvä maku. Tärkeintä oli tietysti se, että tapasin Rosen.”

Kauanko kuvaukset kestivät?

”Kuvaukset kestivät Filippiineillä 4–5 päivää. Suomessa kuvattiin parin päivän verran.”

”Filippiineillä kamerat seurasivat meitä kohtuullisen tiiviisti aamusta iltaan. Toki illalla, kun kuvaukset loppuivat, meillä oli omaa aikaa. Olimme kuitenkin yleensä aika väsyneitä kuvauspäivien jälkeen, joten kävimme Rosen kanssa lähinnä syömässä ja menimme nukkumaan.”

”Jäin kuvausten jälkeen Filippiineille viettämään aikaa Rosen kanssa. Olin siellä kuukauden.”

Yllättikö jokin filippiiniläisessä kulttuurissa?

”Kulttuuri ei yllättänyt lainkaan, koska se oli minulle jo entuudestaan tuttu. Filippiinit on hyvin perhe- ja ystäväkeskeinen maa. Tämä kokemus vain vahvistui entisestään kuvausten aikana.”

Millainen suhdetilanteesi on Rosen kanssa nyt?

”Kuvausten jälkeen Rosen oli tarkoitus tulla käymään Suomessa, mutta vallitseva koronatilanne aiheutti sen, ettei hänellä ollut siihen mahdollisuutta. Olemme edelleen yhteydessä, mutta ei ole mitään suunnitelmaa, että olisimme varsinaisesti näkemässä. Keskitymme nyt omiin elämiimme.”

Jatkatko edelleen nettideittailua ja mitä vinkkejä antaisit muille nettideittailijoille?

”Katselen tällä hetkellä, mitä elämä tuo tullessaan.”

”Nettideittailussa on tärkeä olla rehellinen ja oma itsensä. Ei pidä mennä soitellen sotaan ja uskoa kaikkea, mitä toinen sanoo heti ensimmäisessä keskustelussa. Maalaisjärjellä pärjää kyllä. Pitkän matkan suhteet varsinkin ulkomaille ovat haastavia, jos ei ole mitään käsitystä toisen kulttuurista tai kotimaasta.”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut