Lotta-Sofia Saahko kärsi elämästään matkalaukkulapsena - Ihmiset - Aamulehti

Someilmiöksi noussut Lotta-Sofia Saahko kertoo karun tarinan elämästään: ”Jokainen muutto merkitsi minulle kuolemaa ilman hautajaisia”

Minne kuuluu, kun ei kuulu minnekään? Perheensä mukana maasta toiseen muuttanut Lotta-Sofia Saahko, 29, joutui keksimään itselleen kotimaan. Hän on vasta nyt käynyt läpi nuoruusvuosiaan, joihin kuului raastavaa ulkopuolisuuden tunnetta, surua, epätoivoa, ystävien ikävää ja koulukiusaamista. Niihin kuului myös huippusuorituksiin johtanutta täydellisyyden tavoittelua, joka johti lopulta sairastumisiin.

Matkalaukkulapsen elämästä kertovan kirjan valmistuminen merkitsi Lotta-Sofia Saahkolle tärkeää käännekohtaa. ”Käsittelemätön suru on viimein käyty läpi. Voin sulkea kannen ja siirtyä eteenpäin.”

2.1. 7:00

Aamulehti

Osoitteita on enemmän kuin ikävuosia. Joulun alla 29 vuotta täyttänyt kirjailija Lotta-Sofia Saahko on ehtinyt asua 33 osoitteessa Suomessa, Saksassa, Kiinassa, Puolassa ja Britanniassa.

Viimeisenä osoitelistassa lukee Covent Garden, Lontoo. Ilman koronapandemiaa Saahko asuisi siellä tänäkin päivänä tuoreena teatteritaiteen maisterina. Tutkinto jäi viittä vaille valmiiksi, kun hän nousi maaliskuussa 2020 Finnairin viimeiselle lennolle Britanniasta Suomeen. ”Ostin paluulipun kolmen viikon päähän, mutta täällä olen yhä. Minulla on ikävä omaa elämääni Lontoossa. Pyrin palaamaan sinne ensi keväänä. Haaveilen elämästä Suomen ja Englannin välissä. Aika näyttää onnistuuko se.”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut