Kaupunkineuvos Pekka Alanen on kuollut - Ihmiset - Aamulehti

Pekka Alanen on kuollut – Tamperelaisvaikuttajat muistelevat kaupunkineuvosta sosiaalisessa mediassa

Pekka Alanen kuoli sairauskohtaukseen marraskuun lopulla. Hän teki elämänsä aikana pitkän uran yhteiskunnallisten asioiden parissa. Vielä eläkkeellä Alanen vaikutti muun muassa Business Tampereen puheenjohtajana.

5.12.2021 20:52

Aamulehti

Kaupunkineuvos Pekka Alanen on kuollut. Alanen kuoli sairauskohtaukseen Helsingissä 28. marraskuuta 2021. Hän oli kuollessaan 74-vuotias.

Alasen ainoa lapsi, poika Olli Alanen kirjoitti isänsä muistokirjoituksen, joka julkaistiin Helsingin Sanomissa sunnuntaina.

Tampereella 5. joulukuuta vuonna 1946 syntynyt Pekka Alanen teki merkittävän uran yhteiskunnallisten asioiden parissa. Alanen toimi urallaan muun muassa pääministeri Harri Holkerin poliittisena sihteerinä ja kokoomuksen eduskuntaryhmän sihteerinä. Pisimpään Alanen toimi Kaupunkiliiton ja sittemmin Kuntaliiton varatoimitusjohtajana vuosina 1983–2005 ja eläkkeelle hän jäi Kevan vastaavan toimitusjohtajan tehtävästä vuonna 2014.

Eläkkeelle jäätyään Pekka Alanen muutti puolisonsa Annelin kanssa takaisin lapsuutensa maisemiin Tampereelle. Alanen toimi eläkkeellä vielä muun muassa Business Tampereen puheenjohtajana.

Pojan Olli Alasen mukaan Pekka Alasen rakkain paikka oli Tottijärvellä sijaitseva mökki, jossa hän vietti suuren osan kesistään. Pekka Alanen oli myös innokas urheilija ja erityisesti hiihtäminen oli lähellä hänen sydäntään. Alanen oli myös muun muassa kova Tampereen Ilveksen kannattaja.

Näin Pekka Alasta muistellaan sosiaalisessa mediassa

Useat tamperelaisvaikuttajat ovat jakaneet muistojaan Pekka Alasesta sekä osanottajaan Olli Alaselle sosiaalisessa mediassa.

Muun muassa Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen (kok.) kirjoittaa

Twitterissä
Alasen olleen hieno ystävä ja yhteistyön rakentaja niin Kuntaliiton, Kevan, kokoomuksen kuin Tampereen asioissa.

Ikonen kertoo käyneensä Alasen kanssa lounaalla vain kaksi päivää ennen tämän kuolemaa. ”Kunpa olisin osannut silloin kiittää kaikesta”, Ikonen kirjoittaa.

Tampereen kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja ja kaupunginvaltuutettu Lauri Lyly (sd.) muistelee

Twitterissä
Alasen olleen helposti lähestyttävä ja ammattitaitoinen.

Tampereen kaupungin konsernijohtaja Juha Yli-Rajala kirjoittaa

Twitterissä
tunteneensa Alasen jo vuosikymmenten takaa. ”Hän oli aina tosi lämminhenkinen ihminen ja puhuttavaa riitti niin työ- kuin urheiluasioista. Myös Tampereen kaupunki ja sen menestys oli aina mukana keskusteluissa. Pekkaa jäädään kaipaamaan myös Ilveksen katsomossa”, Yli-Rajala tviittaa.

Tampereen kauppakamarin toimitusjohtaja Antti Eskelinen kertoo puolestaan

Twitterissä
lounastaneensa Pekka Alasen kanssa kolme viikkoa sitten. ”Suunnittelimme yhteistyöhankkeita ja Business Tampereen merkittävää roolia alueemme toimijana. Kuitenkaan emme unohtaneet Ilveksen asioita. Lämmöllä muistaen”, Eskelinen kirjoittaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut