Tamperelainen Lena Sillanpää aloitti mallinuransa poikkeuksellisella tavalla vain 14-vuotiaana – Nyt hän johtaa missikisoja ja suojelee osallistujia sosiaalisen median törkyviesteiltä

Lena Sillanpää, 60, vastaa mallitoimisto Studio Facen toiminnasta. Hän muutti 1990-luvulla miehensä ja kahden lapsensa kanssa Ranskaan. Perhe palasi Suomeen kymmenen vuotta myöhemmin ja kuopusta rikkaampana. Silloin sai alkunsa Sillanpäiden ensimmäinen perheyritys, tanssikoulu Studio Move. Taustansa ansiosta Sillanpää tietää, millaista tukea nuoret mallit ja missit tarvitsevat.

Lena Sillanpää voitti 16-vuotiaana Miss Satakunta -kilpailun. Hän pyysi isältään kyytiä kisapaikalle, mutta tämä kieltäytyi tulemasta katsomaan ”karjamarkkinoita”. Bikinikierroksella joku nipisti Sillanpäätä takapuolesta, ja kun hän kääntyi vihaisena katsomaan, nipistäjä oli hänen isänsä. "Isäni tahtoi tukea minua urallani, vaikka piti opintoja kaikkein tärkeimpänä.”

19.12.2021 6:30

Aamulehti

Tamperelainen Lena Sillanpää oli 14-vuotias, kun hänen äitinsä menehtyi. Tämän jälkeen Sillanpää joutui olemaan paljon yksin kotona, koska hänen lääkäri-isänsä kiersi ympäri maailmaa luennoimassa mikrobiologiasta.

Moni teini-ikäinen olisi saattanut ajautua väärille teille. Sillanpäälle kävi toisin. ”Minulle oli aina sanottu, että miksen tekisi mallin töitä. Olin pitkä ja hoikka”, Sillanpää kertoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut