Tamperelainen varhaiskasvatuksen lastenhoitaja Anita Harjanne kertoo alan muutoksesta - Ihmiset - Aamulehti

Lastenhoitaja Anita Harjanne on 45-vuotisen uransa aikana nähnyt päiväkotien ison muutoksen – Menneestä hän kaipaa etenkin yhtä asiaa: ”Tämän päivän lapset rakastaisivat sellaista”

Tamperelaisen Metsäniityn päiväkodin Kaikuvuoren lapset saavat kiivetä Anita Harjanteen syliin – vielä hetken ajan. Eläköityvä varhaiskasvatuksen lastenhoitaja on huolissaan sijaistilanteesta, mutta samaan aikaan hän ymmärtää nuorten halun vaihtaa alaa.

Anita Harjanne ei koskaan kouluttautunut lastentarhanopettajaksi, vaikka jossain kohtaa sitä kuulemma ihan vakavissaan punnitsi. ”Oli ammattinimike mikä tahansa, tätä työtä ei voi tehdä ilman pedagogiikkaa.” Kuvassa Harjanteen kanssa on Eelis Puhakka.

24.11. 18:01 | Päivitetty 28.11. 16:55

Isabella Kiviharjun totinen ilme vaihtuu sydämelliseen hymyyn, kun hän näkee Anita Harjanteen. Kolmevuotias Kiviharju kipittää sisätossut suhisten halaamaan tuttua aikuista. Kaksikko huutaa heipat ovensuussa vilkuttavalle äidille ja siirtyy käsi kädessä Kaikuvuoren muiden lasten luokse pyöreän pöydän ääreen askartelemaan ja piirtämään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut