Minna Ala-Heikkilä kertoo, kuinka hän toimittajana sukelsi Tampereen päihdemaailmaan – Erityisesti mieleen jäi 18-vuotias tyttö, joka halusi vain vetää huumeita

Toimittaja Minna Ala-Heikkilä on tehnyt Aamulehteen ainakin 50 artikkelia tai livelähetystä huumeriippuvuudesta ja päihdehoidosta. Nyt hän kertoo, millaisiin kohtaamisiin se on johtanut.

Huumeriippuvaisilla on tapana kokoontua Tampereen Tullintorin portaille sen jälkeen, kun he ovat hakeneet korvaushoitolääkeannoksensa huumehoidon yksiköstä. Aamulehti kuvasi heitä syyskuussa 2020.

2.12.2021 6:59

Aamulehti

Sähköpostiini tuli viesti keväällä 2017. Lähettäjä kertoi huolensa Tampereen uudistetusta huumehoidosta. Mieleeni ovat jääneet kolme sanaa, joihin hän tiivisti tilanteen: ”Kahvittelu korvaa pirikatkon.”

Kun aloin selvittää asiaa, aukesi hälyttävä kuva tamperelaisesta päihdehoidosta. Katkaisuhoitoon ja laitospäihdekuntoutukseen pääsystä oli tehty erittäin vaikeaa. Sen sijaan huumeriippuvaisille tarjottiin yksityisille ulkoistettua avohoitoa. Oli epäselvää, mitä se tarkoitti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut