Popartisti Ida Alexilla on uskonnollinen tausta - Ihmiset - Aamulehti

Uskonnon ympäröimänä kasvanut tamperelainen Ida Alex kuunteli maallista musiikkia ja karkasi kotibileisiin – nyt hän tahtoo tehdä voimabiisejä ja ravistella musiikillaan naiskuvaa

Laihialla syntynyt ja kasvanut Ida Alex kipuili pienessä kylässä, jossa hän erottui joukosta kuplivalla persoonallaan. Teini-iässä hän alkoi kapinoida uskontoa vastaan. Musiikista tuli hänelle väylä purkaa tunteita. Uusin single Fantasy kertoo siitä, kuinka Ida Alex pakenee tuomitsevia katseita unelmiinsa.

Ida Alex inspiroituu elokuvista. Hänen suosikkejaan ovat Outolintu (Divergent), Nälkäpelit (The Hunger Games) ja televisiosarjoista Musta kuningatar (The Queen’s Gambit). Kaikkia yhdistää vahva naishahmo.

23.11. 18:11

Aamulehti

Maailma ei olekaan mustavalkoinen, kuten kirkko opetti. Maailma on täynnä värejä, ymmärsi Ida Alex, oikealta nimeltään Ida Kontio, 26, kun hän aloitti opintonsa Tampereen yliopistossa vuonna 2018.

Yliopisto avasi uuden maailman, jossa sai kyseenalaistaa. Maailman, jossa ei ollut tiukkoja sääntöjä tai kunnollisen naisen muottia. ”Yliopistomaailma on ollut minulle tervehdyttävää. Esimerkiksi kritiikki ei enää lävistä minua. Olen ymmärtänyt, ettei se liity siihen, riitänkö ihmisenä”, Ida Alex pohtii.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut