Emmi Itäranta palasi synnyinkaupunkiinsa 14 Britannian-vuoden jälkeen ja kummastelee nyt suomalaisten kevyttä suhtautumista koronaan

Espanjalaisen puolisonsa kanssa Tampereelle muuttanut kirjailija näki Britanniassa, miten koronapotilaista täyttyneet sairaalat uhkaavat terveydenhoitojärjestelmän kantavuutta.

Emmi Itäranta on kirjoittanut kaikki romaaninsa sekä suomeksi että englanniksi. Kaikissa on myös käsitelty ympäristökysymyksiä ja ilmastonmuutosta. Tampereelle takaisin muuttanut kirjailija nähdään viikonloppuna Tampereen kirjamessuilla.

2.12.2021 12:15

Aamulehti

Kun kirjailija Emmi Itäranta kulkee kaupungilla, hän suunnistaa parinkymmenen vuoden takainen Tampereen pohjapiirros mielessään. Aika ajoin hän huomaa, ettei mielen kartta pidäkään paikkaansa. Kulkua on muutettava.

”Minun pitää vielä päivittää sisäistä karttaani, mutta Tampere on muuttunut hyvään suuntaan. Kaupunki on viihtyisämpi. Minusta on ihanaa, että Hämeenkadulla ei kulje enää niin paljon autoja. Olen kävellyt paljon myös Näsijärven rantaa pitkin ja Ranta-Tampellassa.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut