Leena Lönnbergillä on käynyt kaksi kertaa uskomaton tuuri työpaikan suhteen – nyt hänellä on työ, jonka merkitys varsinkin lapsille on valtava - Ihmiset - Aamulehti

Leena Lönnbergillä on käynyt kaksi kertaa uskomaton tuuri työpaikan suhteen – nyt hänellä on työ, jonka merkitys varsinkin lapsille on valtava

Tamperelaisen Leena Lönnbergin ammatissa yhdistyvät monen haaveammatit: saa lukea ja ajaa isoa autoa. Nyt hän kertoo, millaisia ovat kirjastoauton kuljettajan työpäivät ja mitä hän ajattelee kirjastoauton merkityksestä lukemiselle.

Leena Lönnbergin työssä yhdistyy monen lapsen haaveammatit. Hän saa työkseen lukea ja ajaa isoa autoa. Mitä Lönnberg haluaisi sanoa nuorelle joka haaveilee kirjastoauton kuljettajan ammatista? ”Erinomainen valinta ja pääset kyllä tekemään huipputyötä. Tietyt realiteetit pitää kyllä muistaa: tässä työssä pitää pystyä tekemään nopeita päätöksiä ja pystyä itsenäiseen työskentelyyn. Jos tälle tielle lähdet, niin saat kyllä todella mukavan ja monipuolisen työn.”

11.11. 7:04

13 metriä pitkä kirjasto pyörillä. Näin Leena Lönnberg kuvailee työpaikkaansa, joka Kangasalla tunnetaan myös nimellä Kotikujan Konsta. Kirjastoauton kuljettajana työskentelevä Lönnberg saa iloisia vilkutuksia monelta tutulta kirjojen ystävältä reiteillä ajaessaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut