Mika Ahosen Matias-poika kuoli kahdeksanvuotiaana - Ihmiset - Aamulehti

Kun Mika Ahonen meni herättämään lastaan, pieni Matias-poika veti viimeisen kerran henkeä – ”Ihan kuin hän olisi odottanut aamuun, että iskä tulee ja ottaa syliin, nyt voin lähteä”

Erityisen elämän elänyt ylöjärveläinen Matias Ahonen kuoli kahdeksan vuoden iässä 7. syyskuuta 2021. Yöllä hän yski hieman oudosti, ja aamulla hän lopetti hengittämisen. Isä Mika Ahosen harras toive toteutui, kun lapsi sai lähteä kotonaan. Hetki oli kaunis ja levollinen. ”Suru kulkee matkassani niin kauan kuin olen täällä.”

Matiaksen hautajaisista jäi Mika Ahoselle monta hyvää muistoa, vaikka tilaisuus sydäntäsärkevä olikin. Matiaksen siunasi Kolarista kotoisin oleva empaattinen naispappi, joka oli aidosti tutustunut Matiaksen elämään ja tehnyt hänelle oman rukouksenkin. ”Siinä muistutettiin, että pitää pelata jalkapalloa, seurata jääkiekkoa erityisesti Tapparan väreissä, muistaa katsoa Ryhmä Hauta. Lisäksi hän pyysi, että älkää lopettako puhumista Matiakselle.”

7.11. 6:30

Mika Ahonen on voimakas isä, puoliso ja mies, mutta olo on voimaton kulkiessa Ylöjärven hautausmaan käytävää kohti oman pojan hautaa. Ylöjärveläinen Ahonen kantoi Leighin oireyhtymää sairastanutta Matias-poikaa kahdeksan vuotta, mutta mikään ei ole niin painava kuin suru ja ikävä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut