Eila Roine, 90, toipuu vakavasta sairauskohtauksesta tamperelaisessa hoivakodissa: ”En minä aio vielä kuolla” – Matti Kuuselan haastattelussa hän väläyttää ällistyttävää huumorintajuaan

Tamperelainen näyttelijälegenda muutti kodistaan Tampereen Ojakadulta Willa Violaan puoli vuotta sitten. Hän myöntää, että päivät ovat toisinaan pitkäveteisiä, mutta iloa arkeen tuovat teatteri ja musiikki. ”Päävamma” ei ole vienyt 90 vuotta täyttävän naisen taistelutahtoa. Hän haluaisi vielä tehdä töitä, vaikka Teatterimuseon nähtävyytenä.

Eila Roine on tehnyt monia ikimuistoisia rooleja, mutta kaikkein isoimmalle porukalle hän on tuttu Pikku Kakkosesta. ”Kadulla kulkiessa vastaan on tullut paljon, paljon ihmisiä, jopa pahan ikäisiä honkkeleita poikia, jotka pysähtyvät kysymään vähän reteinä, olenko ollut Pikku Kakkosessa. Ja aina lopuksi melkein kaikki kysyvät, saako halata”, Roine sanoo.

26.11.2021 7:01

Teatterineuvos ja kunniatohtori Eila Roine ottaa meidät vastaan omassa huoneessaan hoitokoti Willa Violassa Tampereella.

Ei silti pidä säpsähtää ja huolestua tai ottaa jäykkää ja varautunutta asentoa – tänään perjantaina 90 vuotta täyttävä Roine on täysin oma itsensä: hauska, sukkela, eloisa, ehdottoman terävä ja kaunis kuin kirkkaaseen aamuun kohoava Näsijärvi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut