60-vuotias Iris Haikka riemuitsee vakituisen työpaikan saamisesta: ”Se tuntuu lottovoitolta!” - Ihmiset - Aamulehti

60-vuotias Iris Haikka riemuitsee vakituisen työpaikan saamisesta: ”Se tuntuu lottovoitolta!”

”En ollut nahoissani pysyä, kun kuulin tulleeni valituksi”, kertoo tamperelainen Iris Haikka, 60. Kielitaitoinen kansainvälisen kaupan ammattilainen aloitti lokakuussa työt Valmetissa. Hänet rekrytoinut Soila Saranko arvostaa Haikan kokemusta, osaamista, asennetta ja paineensietokykyä. Ikänsä puolesta he voisivat olla liki äiti ja tytär.

Iris Haikka haki lukuisia työpaikkoja työttömyysjaksonsa aikana, mutta ei päässyt edes haastatteluihin, vaikka täytti komeasti osaamiselle ja kokemukselle asetetut vaatimukset. ”Vahvuuksinani pidän hiljaista tietoa yrityselämästä ja kykyäni tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Lisäksi kestän hyvin stressaavia tilanteita.”

28.10. 7:04

Aamulehti

Aamulehti peräänkuulutti 20.10. pirkanmaalaisia yrityksiä, jotka ovat hiljattain palkanneet 60 vuotta täyttäneen henkilön hänen koulutustaan vastaavaan vakituiseen työhön. Yritykset ottivat yhteyttä vähänlaisesti. Saimme sen sijaan runsaasti sähköposteja yli 55-vuotiailta työttömiltä työnhakijoilta, jotka kertoivat epätoivostaan ja turhautumisestaan. Koska oman alan töitä ei enää saa, kertoivat jotkut päätyneensä satunnaisiin keikkatöihin matalapalkka-aloille. Kirjoittajista se tuntuu haaskaukselta, sillä järeää osaamista ja kokemusta olisi paljon enempäänkin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut