15 sekuntia, jotka muuttivat alle 40-vuotiaan kuolemansairaan miehen elämän – ”Elinsiirtoryhmä oli välillä niin janoinen, että kokis loppui kesken” - Ihmiset - Aamulehti

15 sekuntia, jotka muuttivat alle 40-vuotiaan kuolemansairaan miehen elämän – ”Elinsiirtoryhmä oli välillä niin janoinen, että kokis loppui kesken”

Aamulehti seurasi keväällä 2004 maksan matkaa aivokuolleelta luovuttajalta Tampereen yliopistollisesta sairaalasta vaikeaa maksasairautta sairastavalle potilaalle Kirurgiseen sairaalaan Helsinkiin. Julkaisemme 9.5.2004 julkaistun reportaasin uudelleen.

Viimeinen tähti on nyt sammunut. Aivokuolleen luovuttajan omaisten vakaa käsitys oli, ettei heidän läheisensä vastustaisi elinten luovuttamista.

30.11.2021 6:57

Aamulehti

Sairaskohtaus on äkillinen ja raju. Se sammuttaa potilaan elintärkeät aivotoiminnot peruuttamattomasti. Aivokuolema varmistuu neurologisessa tutkimuksessa ja hengitystestissä Tampereen yliopistollisen sairaalan anestesian teho-osastolla. Kuolinajaksi merkitään kello 8.52. Lääkäri vie suruviestin alle 50-vuotiaan vainajan omaisille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut